Professional photographers spend an average of...

Jeg er ikke en profesjonell fotograf enda. Men jeg håper på å bli det. Jeg tar iallefall en utdanning i fagfoto og skal bygge meg opp når jeg skal stå på egne bein. Men det kommer til å ta tid.
Mange av de største fotografene, både på lands- og verdensbasis har fotografert i mange, mange år. Og det har tatt dem alle de årene med fotografering på å bli stor, kjent og dyktig. Så man må småsnakke, spise kake og drikke kaffe med tiden. Du må tross alt ha den på din side. Tålmodighet.

En profesjonell fotograf for meg er en som lever av å fotografere. En som tjener sitt levebrød på å ta bilder. En som har så mange og godt betalte oppdrag at han kan leve kun på det.
Erfaring, dyktighet og utdanning er også viktig, syns jeg. Noen reiser til utlandet for å studere fotografi, andre blir her i landet. Andre kaller seg selvlærte. Det er ikke alltid utdannede fotografer gjør en fenomenal jobb, men som regel syns jeg de kommer sterkere ut. Selvlærte kan by på så mangt fantastisk, men av det jeg har sett, mangler de ofte det lille ekstra.

Jeg føler vi på skolebenken lærer små hemmeligheter og triks for at et bilde og ens arbeidsprosess skal bli bedre. Ting du kan finne ut av selv, om du foretrekker å lære av deg selv, men som erfarne lærere kan vise deg mye bedre.

Fotograf er ingen yresbeskyttet tittel, som betyr at enhver kan kalle seg fotograf. Jeg personlig har ikke så mye til overs for folk som tar denne tittelen uten å ha en utdanning bak seg og/eller flere år med erfaring (evt i bransjen). De jeg oftest ser med "Fotograf" satt foran sitt eget navn er bloggere (de fleste i en alder fra 16-25) og middelaldrene mennesker som har hatt et speilrefleks i to år. Som regel folk uten utdanning og for unge til å ha yrekserfaring.
Det jeg ser i bloggverdnen er mye det samme. Jeg liker mye av det jeg ser, men det er mye av det samme jeg ser om og om igjen. De samme portrettbildene i åkeren, motlysbildene, bilde av maten din, detaljbilder av rommet ditt og bilder av et outfit - som er helt forbanna prikk likt de andre outfitbildene i bloggverdenen. Men det er vel kanskje det som er bloggverdenen. Det er vel der alle slike bilder passer inn.

Jeg skal ikke komme her å påstå at jeg ikke er noe av det jeg sier at jeg ikke liker. Jeg følger den stakkarslige bloggtrenden og det er her jeg føler jeg passer for øyeblikket. Selvtilitten er lav fordi jeg har lite med erfaring og veldig få betalte jobber. Men jeg er under utdanning. Jeg er på vei en plass og jeg er klar for å ta tiden til hjelp. Forhåpentligvis kommer jeg til å bli så stor som jeg ønsker å være.

Dagene gjennom mobilkamera

Som sagt har det vært litt travle dager på skolen, noe jeg skal fortelle mer om og vise bilder fra i et senere innlegg. Nå skal dere heller få oppdatere dere på hva jeg har gjort på, mens det har vært stille her på skriblesia mi;

...vært på Pstereo (liten, søt og sjarmerende festival i Trondheim) og sett Kaizers (ammagaaad!)

...begynt på skolen igjen

...begynt på første oppgave - arkitekturbilder med Sinar-kamera

...flere oppgaver med Sinar-kamera

...festet og spilt PEIS

...vært på maskeradeball

...tatt enda fler bilder med Sinar-kamera

...drukket glass-Cola på skola

...og så fikk jeg nettopp godkjent alle arkitekturbildene vi tok på Gløshaugen (NTNU), WHOOP-DI-DOO!

I mellomtiden...

Whale Hellooo!

Jeg vil føst og frems si til dere at jeg rødmer av oppmerksomheten dere gir denne nettadressen, enda det er stille fra denne kanten til tider.

Jeg har enda ikke pakket ut kofferten, vi er nå midt i fadderuken og livet er generelt litt hardt (les: mye alkohol). På mandag er første skoledag også, så ting skjer heletiden. I tillegg ble 50mm min ødelagt tidligere i sommer, så jeg har ikke vært så frampå med å ta noe særlig med bilder. Den nye mobilen derimot, som rock my socks, har jeg brukt til å dokumentere litt av hvert. Såå, jah. Her er mine siste dager;

Sognefjell...

Dovrefjell...

Kyvannet, Trondheim, bading...

Første fadderdag, min Co-fadder, Anders, og barnet vårt, Maria...

Det var det, foreløpig. I kveld blir det Kaizers på Pstereo, en liten festival her i Trondheim.

Snakkaaaast!

Up, up and away

Nå. Nå mine damer og damer. Nå skal mamman min og jeg kjøre Bergen-Trondheim. Vi fordeler turen på to dager; litt kjøring i dag og mer kjøring i morgen til vi rekker frem til Casa del Flis, som jeg deler med mine fellow trøndere (nuvel, jeg er jo ikke mye trønder).
Det skal bli fint å komme opp til Trønderen, venner og skole igjen. Selve byen gleder jeg meg til å bo i enda et år til. Men det er ikke til å skufle under kjøkkenbenken at det er vemodig å reise hjemifra. Bort ifra venner, Bergen- og Os-idyll, mamman&pappan min, søster og bror med familie.

Istedet for å si som duden i Gladiatoren, "not yet, not yet", så sier jeg heller "soon.. soon".

Nå som jeg har fått en brukanes mobil med et over gjennomsnittlig brukanes kamera, så er jeg i full gang med å utnytte Instagram - me is GORILPORIL.
Selvom jeg i prinsippet egentlig ikke liker så mye annet enn speilrefleks...

And now it is miiine..Canon 5D M2 + 24-105mm

Mobiler. Et relativt stort care-objekt for meg. Kan den ringe og sende SMS så er jeg mer enn fornøyd. Jeg har fått tre nye mobiler som presanger og arvet tre-fire opp igjennom årene.
Mobilen jeg har hatt frem til nå var en treig jævel av en litt gammel iPhone. Vettu, Apple-produkter ass.. Like bra/bedritent som alle andre produkter. Men folk velger å kaste tusenlapper etter iPhone/Mac/Apple-produkter fordi "det ser såååå kult ut!!!11!!!". Slike folk er på topp 10-listen min over hva som irriterer meg. Men det kan jeg rage om i et annet innlegg.
Men, ta-taaa! Nå har jeg kjøpt meg ny mobil. Og et griserosa deksel til. Skjermen er ALL OVER THE PLACE stor og så er den superduper smuuud. Viss dere lurte..

Til slutt greide jeg også å skaffe meg et tegnebrett. Et billig, lite, knæsjt tegnebrett som jeg nå prøver å lære meg å bruke.

Inntill noe nytt - Ciao!

Galakse-lykke

Hei.

Jeg har kjøpt ny mobil i dag.

Hadet.

Koreansk hårpynt, påfuglkjole og sponset fylla

Jeg er ikke helt fan av slike hverdagsinnlegg med bilder av hva dagen har inneholdt og hvilke nye objekter en har kjøpt seg. Mest på grunn av at jeg syns det kommer veldig få gode bilder ut av det. Jeg glemmer med en gang komposisjon, fine farger, godt lys og det som mer hører til. For ikke å snakke om den haugen med dårlige bilder på nesten samtlige "New In!"-innlegg på flerfoldige blogger, hvor fokusen er inteteksisterende. Hvor er skarpheten, folk-som-kjøper-seg-speilrefleks-for-å-ta-bedre-bilder-men-ikke-har-peiling-på-hvordan-man-bruker-det? Grøss.

Men jeg gir meg ende over (egentlig ikke - lær dere å bruke et kamera, eller la være å kjøpe noe så flott som et speilreflekskamera!). Her - her får dere litt sånn "sjå på alle dei fine tinga fra Kina eg fekk av mi syster!"-innlegg. Med fæle, fæle bilder.
Canon 5D M2 + 24-105mm

Jeg fikk stjerner i øynene når hun pakket opp tingene, én etter én. Er det noe jeg gleder meg til, så er det å bruke Mac-børstene (les: Kina-Mac-børster, dog børster) og å gli inn i påfuglkjolen. I tillegg fikk jeg en liter med prosenter mamma ikke ville vite noe om. "Dere må ikke gi småjenter sånn drikke!" sa hun til dealerne mine. Jeg er bare glad noen hjalp meg med helgens gledeligheter, for jeg er blakk som ei kirkerotte. Men alkohyler-schmyler. Vi snakkast!

bloglovin

Kina-presanger

Min søster og hennes kjæreste har brukt tre av sine sommeruker i Kina. De har komt hjem med litt av hvert, blant annet mye småubrukelige, dog svært underholdende, leker til mine nevøer.

Jeg fikk min kvote presanger, jeg også. Blant annet sponset fylla nå i helgen (hurra for billig sprit på taxfree!) og en hel del fascinerende ting. Soon to come.

 

HeimertCanon 5D M2 + 50mm

Noen litt (u)trivelige og rotete bilder av deler av boligen vår. Dette er underetasjen. Stort og romslig til seks personer som deler 220 kvm boplass. Med peis(!).
Jeg har mange ganger hatt planer om å ta bilder av soverommet til Trønderen og jeg, men jeg er nesten avhengig av vidvinkel for å få til noe brukanes. Kanskje det kjem noko læll.

Det er så stooort. Så stor plass. Masse romslighet i boligen vår, altså. Vi får boltre oss (nesten) så mye vi vil, selvom vi er seks om plassen.

Vi har tre Nintendo 64'er, en vegg med filmer og bøker, Monopol og Alias. Likevel bruker omtrent alle i boligen dagene til å spille LoL (league of ledgens) i timesvis.

Disse bildene er riktignok tatt i vinterstider, så snowboardet er byttet ut med skateboard, teppene ligger brettet sammen i sofakroken og vi fyrer ei i peisen. O'Mai, du skjønne.

Brace yourself, summer is comming.

bloglovin

The amount of fucks they gave

... er lik null, vil jeg tro.

Min søster, nevø, venninne og jeg besøkte et forlatt hus i kveld. Møbler fra.. whale, hva kan jeg si, jeg med min totaloversikt og peiling på møbler.. ca 60-tallet?
Råtnet treverk, revet tapet og rynket gulv. Nydelig skummelt.

Trolol - smartphoneblogging

Nei, satan i gatan. Jeg har alltid vært supercare på nyere mobiler og hold meg til min gamle Sony E. mobil - da den kunne ringe og sende meldinger som en helt.

I går donerte pappa sin gamle iPhone til meg, og jeg har brukt opp batteriet to ganger allerede. Ikke at det skal så mye til med slike mobiler. I mellomtiden sitter jeg her og koser meg med draw something.

Og bildet dere, det er mitt første med mobilen. AhYeah. En kan skjønne hvorfor jeg heller er en sucker for speilrefleks, akk.

Well yeees... Vi snakkast snart, da!

Flaming Red

Jeg har farget håret rødt.To be continued.

TJOHEI TYVE!

Glemte jo heeelt å knele for meg selv her på bloggen. Det er jo liksom en sånn småtradisjon å gratulere seg selv eller annonsere sin egen bursdag på sin egen blogg. Hæ? Joda.

16. oktober var det endelig min tur til å fylle de etterlengtede tyve. De deilige 2 - 0, satt sammen. Vi feiret mine 2-0 lørdag, natt til søndag 16. Fort full og alltid flott ble og var vi alle. Uflaks for meg, glemte jeg å ta noen som helst bilder. Trodde jeg. Etter litt om og men kom jeg til å sjekke mobilen min. Ett bilde. Ett. Av meg selv. Med en rosa kakehatt på hodet. Med lys. Men de ser du ikke.

Posen og smilet tilsier min status. Eg skjems.

Akk, de tyve. Nå slipper seks-syv menneser å endre planene sine fra "JAH, DEN uteplassen går vi på!" en fredags/lørdagskveld til "....neivent. Gøril kommer ikke inn. HJEMMEPEIS I STEDET - PEIS!"

Det har alltid vært like smertefullt å stå bakerst i Den Gylne Kø inn til baren vi skulle på. Sammen. Den som måtte stå å stirre etterlengtende inn i discomørket etter de "O' Så Gammel Nok Til Å Entre Dette Utestedet" - var meg. Og ca. to andre, av og til.
Hei Jørgen (bra ræv) F!
Men det har ordnet seg nå. Moder Biologi, og kanskje litt hell, har sørget for at jeg fylte mine tyve.
Nå slipper jeg snylte på andre sine spritkvoter!
Jeg slipper inn på 20-årsplasser!
Jeg.. jeg.. det finnes vel ikke noe nytt, spennende eller fordelaktig med det å fylle 20, gjør det?

Jeg har sertifikatet.
Jeg har kunnet kjøpt en type (trist) alkohol siden jeg var 18.
Sex var lovlig fra de jublende 16. 

Annet enn flere uteplasser på det personlige kartet og enklere tilgang til større alkoholprosent - mindre konsumering, mer fyll! - så er det ikke mye nytt til alderen.

Men det er jo ganske stort, likevel! HUY OG HOPP, JEG ER 20!


bloglovin

Osing i trøndersk seng

Canon 7D + Tamron 28-75mm
Kidsa: Rebekka og moi
Foto: søster Tonje

Hadde sånn ca litt hjemmespa i går, vi. Jeg vet ikke helt hva annet jeg kan si. Masker. Voks. Poreklister. Hårfarging. Musikk. Mmm.

 Jeg befinner meg i Trondheim nå, i senga til trønderen. Vet dere, trøndere er litt mindre stuck-up og mer eventyrflinke enn vestlendinger og østlendinger har jeg merket. Her plukker de opp haikere fra New Zealand som får sove på sofaen, låner ut rom til irer og svensker og deler mat og nikotin med "cubanere" som naturlig nok hører på cubansk musikk. De er.. hva kan jeg si? "Frisinnet" og ikke minst spontane. Og så er de et veldig godt kompismateriale. Jeg digger det. Da satser jeg på å lære en ting eller to når jeg skal bo her de neste to årene. Bring it!

Jeg syns dere kan sjekke ut Vivian, som har begynt en liten fotoblogg. Hun er så søt ♥ 

Jeg prøver liksom å fikse meg ny header og sidemenybilde. Problemene som oppstår er:
- late dager
- jeg husker ikke hvor HTML-linken til profilbildet skal limes inn i malen, looool, helpless. Burde vel kanskje fikse nytt design også...... 

Inntill da, "ikke snakkes? Snakkes læææææll!"

 

 

bloglovin

SommerregnVestlandet, ass. Vi har til og med sånn varseltrekant om flom og løsmasser, SÅ mye regner det her. Og det er snart juli. Hvor ble dere av varme, sene sommernetter, bademuligheten og lengselen etter is?

Før sommeren rant vekk fikk jeg deiget meg litt sammen med kamera i hagen.Canon 7D + Tamron 28-75 mm

Trondheim. Jeg teller dager. 6. Soon.

bloglovin

Lekende

På desperat jakt etter sommerjobb i de lokale områder. Os, altså.

På desperat jakt etter et sted å bo i studietiden som nærmer seg med stormskritt. Trondheim, altså.

På desperat jakt etter sommerværet. Vestlandet, altså.
Men det er tross alt "bare" mai enda. Én dag til så lander vi i juni.

Juni blir bra. Iallefall perioden 10.-13. juni. Da skal vi bade i basseng, forhåpentligvis i sollys også, alkohol, latter, boblebad og deilig selskap med like deilige folk. Stavanger, altså.

En av de søte blomane som prydet kantinen på Danvik vi ikke fikk deige oss i de siste ukene på skolen, siden den var under oppussing. Mange fine stunder well spent i kantinen, altså.På gjensyn.

 

 

bloglovin

Toxic

Å. Herre.
Min kropp. Mine bein. Søvnmangel. Alkohol. Danvikinger. Bestevenner. Nye personer. Sult.

Fremst av alt - Nøling. Usikkerhet.

Men det går bra nå. Jeg har det fint med meg selv. Og det har jeg Tonje og Kathinka å takke for. Jeg må også nevne de flotteste Trine, Janne, Lennea og Rebbjo. Dere gjør alt så enkelt og så megautrolig fantastisk.

Mmm, livet. Det har jo såvidt begynt. Og jeg er i et helt nytt og ukjent farvann. Jeg gleder meg til mer.
Canon 7D + Sigma 70-300mm

 

Nedtelling

 • To dager til jeg kan drikke julebrus


  - Seks dager til Tonje kommer hjem ♥
  - 14 dager til musikkvideoen skal vises for skolen på kino  - 17 dager til hjemreise
  - 18 dager til premieren på Tron Legacy, som jeg (kanskje) skal se med Kristian, Jon og Sindre  - 25 dager til julaften og til at jeg sier takk og farvel til kalde Norge og HEI Egypt de to kommende ukene. Aah, julaften og nyttårsaften i varme Egypt sammen med Jon og svigers
  - Til slutt, 41 dager til jeg er tilbake på Danvik, tilbake hos jentene (og gutane) mineDet var en gang en snømann, så ble det en kjempetiss - sa vi beskjedent

Planen var å leke i snøen. Egentlig bare Henrik og Tonje, men jeg ga meg selv en invitasjon - og slik ble det. Tonje og jeg begynte lekekvelden med å hoppe ut vinduet til Aleks og ned i snøen. Flott start! Etterhvert rullet vi to store baller som i hovedsak skulle bli til en snømann. Henrik kom snikende etter noen minutter og hjalp oss med den andre ballen. Det gikk sakte opp for oss at det var en umulig oppgave å løfte en stor tung ball oppå en annen like stor og tung ball.

Vel, vi hadde to baller - så hvorfor ikke bare lage Danviks største kuk?

So we did.

 

Flere folk kom etterhvert for å hjelpe til og folk flokket seg i vinduene for å se mesterverket.

Hvor mange ganger vi hørte ting som "Åh, er det MEG dere bruker som inspirasjon?" og "Vi må holde den stiv, slik at den ikke knekker" "Jah, da er det bare til å kle av seg, jenter!"? Utallige ganger.

Folkehøgskole <3

+ Følg meg

Tjohei!

Navn: Gøril
Alder: 23 år
Kommer fra: Os
Bor: Os
Interesser: Foto, venner, film, nevøer, musikk, sosialliv, pusekatten, volleyball, yoga, styrketrening, kjæresten

Kamera: Canon 5D Mark II
Studert ved: Norsk Fotofagskole


Alle bilder som er lagt ut på bloggen er tatt og eid av meg, med mindre det står noe annet. Låner du bilder skal du si ifra - du skal iallefall linke tilbake til meg (enten til denne bloggen eller til facebook-siden min). Copyright, kids.bloglovin


Design©
hits