Nytt fotoutstyr

Sist uke så shoppet jeg objektiv som bare pokker. Fire flunkende nye og ravende sexy objektiv. I tillegg til de så fikk jeg kjøpt min første Mac. Så nå føler jeg at jeg er en hakket mer forberedt fotograf enn det jeg var tidligere.

Macbook Pro 15" - det var ren magi å gå fra PC til Mac
Katten snorkende i bakgrunnen(F.V.) 1. Canon 70-200mm 2.8 L-serie 2. Canon 16-35mm 2.8 L-serie 3. Sigma 50mm 1.4 Art 4. Canon 85mm 1.2 L-serie

Mmmm, my bebehs

Godt fornøyd fotograf, her ja. 50mm og 85mm er noen utrolig deilige objektiv. Bildene er skarpe og uskarpheten/bokehn er som smør. Mmmmmm! Gleder meg til å ta bilder nå som lyset kommer sakte men sikkert tilbake.

 

Hvilket fotoutstyr ønsker du deg(/hva ønsker du deg mest, av hva som helst, akkurat NUH)?

O'Endelige, nytt objektiv

Canon 5D M2 + 50mm

Jeg har utvidet familien min med +1. Kjære Canon objektiv. Du, ja. Du fine L-objektiv. 24-105mm. Velkommen!

Det er jo sånn objektivuke hos Japanphoto, så jeg skrapet sammen kommende lønn og gikk til innkjøp av et skikkelig all-around objektiv. Eneste som er å pirke på, som jeg visste om fra før av, er at blenderen ikke går lavere enn 4.0. Men det er flisespikkeri og skal man unngå å kjøpe optikk med "høy" blender - vel, da må man ut med minst 10-11 høvdinger. I noen tilfeller.

Et objektiv med mer vidvinkel og mer tele er nå i boks. Lillesøster 50mm 1.4 er fortsatt en trofast følger. Ut på nye eventyr!

bloglovin

Nivå 0

Vi begynner fra skratch. Nytt kamera. Formatert minnekort. Ny manual å lese igjennom - iallefall det jeg rekker å lese før jeg går lei.

Jeg prøvde å finne et brukende motiv som første bilde, slik at det ikke ble de typiske "snapshot av linselokk/tv/kork/annet utrivelig"-begynnerbildet. Men jeg klødde i fingrene etter å trykke på knappen, så adventslysene fikk duge. 

Nuh. En guid som viser deg de mest egnede motivene til testbildene dine;

- Det første du ser/er i nærheten av når du holder kamera i hendene.
FIRST.
 

- det andre bildet er ofte av en nysgjerrig eier med et fårete blikk...

- fulgt av et bilde hvor personen ser litt mer fornøyd ut (hun har jo fått nytt kamera)


- så er det om å gjøre å finne noe ubrukelig å teste dybdeskarpheten på, gjerne i en prøvende vinkel

- til slutt handler det om å finne noe med puls (i mitt tilfelle, katten), for å gjøre ting kjempespennende(!!!1)

Jeg har til og med tatt meg tiden til å gjøre infosiden om kamerautstyret litt mer kjempesuperfancy. Byttet på på det lille av info som måtte byttes og slekt. Titte her du, om interesse.

Click, click, click, flaaaaaash.
 

bloglovin

Fullformatet og jeg

Fredag 9. desember: Jeg bestilte 5D-kamera og 50mm objektiv fra en butikk i USA via nett
Mandag 12. desember: Kamerapakken vel plassert i et av Oslo's postkontorer
Onsdag 14. desember: Kamerapakken ankom Os
Fredag 16. desember:  Jeg forlot bartestaden til fordel for julekos i Os - mottok kamerapakken (åherregud, stor, fin og lovende) - levde lykkelig hele mitt liv

Nei, men altså jøsseball for en transport- og leveringsservice. Bestilling mottatt fredag, kamera i Norge knappe tre dager etter (OG SENDT I HELGESTIDER!) og landet til slutt i bygda mi to dager etter det igjen. Mindre enn ei uke tok det. Det er kortere tid enn det tar å sende ting frem og tilbake her i Norge! Creds, creds.

Det fulgte jo selvfølgelig med amerikansk lader, til min ikke-så-store forskrekkelse. Leita etter adapter i de helligste butikker  (Elkjøp, Mekk og Clas Ohlson). Mekk hadde en upraktisk murstein av en adapter, resten av butikkene hadde ikke det jeg trengte. Desperat kjøpte jeg like så godt en egen Canon-lader. Svei litt i skrangleboka. Så NU godtfolk, ligger batteriet og snorkler seg i laderen. I morgen blir det knipsing.


Megen og degen, Mark, megen og degen.
Nå skal vi fullformate oss inn i solnedgang. Hadee.

bloglovin

Purchased


NU har jeg sendt bud på mitt nye kamerahus.

Mmm, fullformat.

Finally.

 

bloglovin

DuppeditterRaider B&H Photo Video sin nettside etter ting jeg skal kjøpe, ting jeg trenger og ting jeg ønsker meg. Nytt kamera og objektiver. Jeg higer også etter en kombisekk med plass til kameraduppeditter OG PC'en. Det hadde vært fint det.

Sitter for øyeblikket på en av skolens x-antall Mac'er. Jeg nærmer meg et vennskap med disse krekene. De er fine, flotte, elegante - og overpriset. Jeg holder meg til min treige PC som har en uintakt enterknapp for tiden og ser ellers litt mindre fancy ut. Men den kan jeg spille LoL på <3

MEN JAH, i morgen skal jeg altså kjøpe meg noe lurt noe. Åhåhåhå, det blir så deilig.

 

bloglovin

Nytt objektiv

Som Silje Iselin utbryter når hun plutselig har noe å si; Uh, uh, uh!

Jeg glemte å fortelle at jeg gjorde et ebayrøverkjøp. Kjøpte meg objektivet Tamron 28-75mm for en totalpris (med frakt og greier) på 2500 kroner. Det tok noen USA-folk fem dager å sende pakken til meg. Bestilte en onsdag og fikk pakken mandagen. CHILL!

 

Canon 7D + Canon EF-S 18-135mm

 

Har ikke testet det ut så alt for mye, men både Trine og jeg brukte det til "Glossy Portrett" oppgaven vi hadde med fotoklassen denne uken. Soo, tastings!;

Canon 7D + Tamron 28-75mm
Foto/hår/sminke: Trine Borgen
Modell: Meg


Canon 7D + Tamron 28-75mm
Foto: Meg
Modell: Henrik August Orre

Vil igjen hilse til enda to nye følgere på Bloglovin. HEI! Så kjekt!

bloglovin

Mitt fotoutstyr
Kamerahus: 

- Canon 5D Mark II

Objektiv:
- Canon EF 85mm 1.2
- Canon EF 16-35mm 2.8
- Canon EF 70-200mm 2.8
- Sigma Art 50mm 1.4 

Blits:
- Canon Speedlite 580EX

Redigeringsprogram:
- Photoshop
- Lightroom

Utstyr er kjøpt på:
Japanfoto
B&H Photo Video

Hvilken kamerautrustning har DU?
Om du har noe utstyr å anbefale, så er det bare til å dele!

+ Følg meg

Tjohei!

Navn: Gøril
Alder: 23 år
Kommer fra: Os
Bor: Os
Interesser: Foto, venner, film, nevøer, musikk, sosialliv, pusekatten, volleyball, yoga, styrketrening, kjæresten

Kamera: Canon 5D Mark II
Studert ved: Norsk Fotofagskole


Alle bilder som er lagt ut på bloggen er tatt og eid av meg, med mindre det står noe annet. Låner du bilder skal du si ifra - du skal iallefall linke tilbake til meg (enten til denne bloggen eller til facebook-siden min). Copyright, kids.bloglovin


Design©
hits