Fotograf Gøril Hernes

Tidlig begynte jeg å si at jeg var for dum for realfagyrker og lignene. Jeg er ikke matematisk intelligent og ser ikke en fremtid innen økonomi, ingeniør-i og andre yrker som inneholder en mengde tall, fysikk, biologi og kjemi. Kreativitet var derimot en litt lettere gate som falt mer i smak for meg. Jeg fant plutselig kamera og bilder interessant i 14-15 årsalderen og etter at søsteren min skaffet seg et speilrefleks på den tiden... så skjønte jeg etterhvert at interessen ble lidenskapen. Pøsh, for et ordbrukJeg skal ikke bare fortsette å skrive en Nicholas Sparks-bok?

Jeg har fullført to-årig fagfotografutdannelse ved Norsk Fotofagskole. Jeg er nå utdannet fotograf. Jeg kan slutte med "Gøril Hernes Photography" og med litt god samvittighet ta tittelen "Fotograf Gøril Hernes" på bilder, visittkort, hjemmesider og diverse. Jeg er ikke en 14 år gammel jente med et speilreflekskamera jeg har hatt i to år og en blogg jeg poster bildene på som (etter min mening, litt urettferdig) kaller seg selv fotograf. Jeg er nå ferdigutdannet fotograf.

Fotograf er ingen yrkesbeskyttet tittel. Hvem som helst kan kjøpe seg et mer enn godt nok kamera til en billig penge og ta så mange bilder de bare orker. Og når som helst kan de også kalle seg fotograf. Kanskje jeg bare skal begynne å sy mine egne sår og kalle meg lege. Jeg kan tattovere folk her på flekken og kalle med tattovør. Eventuelt kan jeg springe innom et filmsett, begynne å peke på hva folk skal gjøre og hvordan ting skal filmes og kalle meg selv regissør. For å sette ting litt på spissen.
Det kan være at det er litt enklere å bli god til å ta bilder enn å mestre enkelte andre yrkesgrupper. Men det tar tid. Akkurat som at en tattovør må tegne og male mye og lenge for å bli god. Regissører studerer ofte filmvitenskap og annet for å vinne kunnskap til sin yrkesdrøm. Det tar tid og øvelser for å mestre noe. Men det vet vi allerede.

I tillegg til mine to år på Norsk Fotofagskole, så gikk jeg ett år på Danvik Folkehøgskole hvor jeg også studerte foto. Studerte og studerte, skole og skole. Folkehøgskole er et spesielt år og jeg må selv si at det ikke var helut intens fokus på linja folk hadde valgt. Men hadde det ikke vært for året med foto på Danvik (hvor jeg lærte utrolig mye på kort tid), så hadde jeg nok ikke kommet inn på Norsk Fotofagskole heller. Og da hadde jeg ikke vært hvor jeg er i dag.

Jeg kjøpte mitt første speilrefleks da jeg var 16 og til den dag i dag har jeg brukt flere hundretusener på fotoskole(r). Jeg vil bli fotograf. Jeg er fotograf.

Fra utdanningen har jeg fått kompetanse, lært mye om mange forskjellige sjangrer, funnet litt ut av hva jeg liker å gjøre som fotograf og mye mer. Men jeg mangler fortsatt en haug med erfaring. Så nå skal jeg ut å skaffe meg det hos personer, kunder, jobbmarked og mer.

 

Bilder fra Photoboothen vi hadde på avgangsutstillingen/vår skoleavslutning

Fotograf Gøril Hernes

Whale, hello

Åh. Hei. To måneder siden sist. Det har skjedd litt siden den gang;

- Det er plussgrader til en forandring. Hele Norge har vel smakt på den ultraplutselige sommeren som eksploderte i alles ansikt
- Jeg har fullført en del kurs på skolen, som egetprosjekt, matfotografi og nå holder vi på med eksamen (iik!)
- Vi har kjøpt kulegrill til kollektivet. Jepp. Vi har hatt grillfest og til og med rullet den med oss i parker for å grille på den der
- Jeg deltok nylig på MGP-party. Det gikk ikke mange sekunder mellom hver slurk. Alle måtte velge hvert sitt land å heie på under poengutdeling og jeg valgte Aserbajdsjan fordi ingen andre hadde dibsa det; de kom på andreplass, ergo, en god del drikkepoeng gikk til moi

Asså.. Aserbajdsjan sitt innslag var jo gørrkjedelig i tillegg - buuu.

Whale. Eksamen.

Eksamen vår er slik at vi har tre uker på å fullføre fire (fem med underkategorier) oppgaver. Kort og godt så skal vi gå rundt å ta bilder i nesten en måned. Altså. Hvor godt er ikke livet da - når eksamen er å ta bilder. Jeg vil påstå at det er å lævva livet, akkurat nå. Ingen lesesal, ingen pensumbøker.. ingen bøker i det heletatt egentlig. Men det er ikke da sagt at det ikke er noe arbeid. Jeg har fullført 2 1/2 av 5 oppgaver til nå. Planlegging, avtaling, møting, klessanking og diverse står fortsatt på lista. Innlevering 3. juni.
Helt enkelt så ser eksamensoppgavene slik ut;
1. Still-life (bilde av et design bruksobjekt)
2. Kompositt (ta bilder av en arbeidsgruppe og arbeidsplassen deres hver for seg - lime inn arbeidsgruppen på arbeidsplassen - voilah!)
3. Miljøportrett (portrett av mennesket i et miljø)
4. (Valgfri oppgave) Fashion (en oppgave skal taes på location og en annen oppgave skal være en lookbookshoot)

ELLERS. Helt til slutt, så legger jeg med små gruppebilder av bildene jeg har tatt siden sist. WOHOO.

Innleveringsbilder fra Marokko


Egetprosjekt, serie 1

 


Egetprosjekt, serie 2

 Egetprosjekt, serie 3

 Egetprosjekt, serie 4

 Sandra Freij, workshop på skolen

 Matfotografi

 Samarbeid med stylist (Maria), hvor stylisten skulle sminke og style en modell etter en filmkarakter

Jeg har bilder i kvantum og kommer sikkert til å poste noe utover. Det er noe med sommer og blogging jeg syns er så koselig. Lysten til å blogge er merkverdig høyere i sola enn ellers.

Snakkas!

Norsk Fotofagskole - video

HEI.
VET DERE HVA.
RETT ETTER - OG JEG MENER RETT ETTER - AT JEG POSTA SIST INNLEGG ... SÅ DØDE PC'EN MIN.
Jeg er PC-løs. Forlatt av en C-disk med alle mine elektroniske eiendeler på. Det er trist. MEN LIVET GÅR VIDERE og flere bilder skal tas.

I dag har jeg hatt siste skoleoppgaveshoot før juleferien. Og vet dere hva? Den var under vann.

Men jeg ville vise dere denne videoen fra Norsk Fotofagskole. Noen tidligere studenter har mekket den sammen og den viser litt hvordan det er å gå på skole her (iz awesome).
 

Norsk Fotofagskole behind the scenes from Norsk Fotofagskole on Vimeo.

+ Følg meg

Tjohei!

Navn: Gøril
Alder: 23 år
Kommer fra: Os
Bor: Os
Interesser: Foto, venner, film, nevøer, musikk, sosialliv, pusekatten, volleyball, yoga, styrketrening, kjæresten

Kamera: Canon 5D Mark II
Studert ved: Norsk Fotofagskole


Alle bilder som er lagt ut på bloggen er tatt og eid av meg, med mindre det står noe annet. Låner du bilder skal du si ifra - du skal iallefall linke tilbake til meg (enten til denne bloggen eller til facebook-siden min). Copyright, kids.bloglovin


Design©
hits