Foto: Kjæredyr

Kjæreste og kjæledyr? Kjæredyr? Dyreste? Uansett. Da Ruben og jeg begynte å vanke sammen lurte han på om han skulle ta beina fatt og springe så langt vekk fra meg som mulig - fordi jeg eide et kattedyr. Neida, ikke fult så dramatisk. Litt. Men jommen sa jeg smør. Gjett hvem som er bestevenner nå da? Altså, jeg mener for realz. De er det nye paret i huset. Katta foretrekker han og han soler seg i glansen av å være førstevalget til dyret.

Canon 5D Mark ii + Canon 85mm f/1.2

Men egentlig syns jeg det er kjempekoselig.

Foto: Portrett og testing av nytt objektiv


Canon 5D Mark II + Canon EF 85mm 1.2

Jeg fikk med kjæresten på en liten photowalk på søndagen, slik at jeg fikk testet objektivene 50mm og 85mm på personer. Disse objektivene, ass. Rådeilige.

Foto: Forlatt Trondheim

Ooooooog hei igjen!

Jeg som ikke skulle la bloggen bli liggende stille. Men nå har det seg sånn at jeg har flyttet. Fra Trondheim til Os. Jeg er endelig hjemme.

Det som var haken med flyttinga var at jeg reiste ifra Trønderen. Han har ting han skal gjøre på sin plass og jeg har ting jeg skal gjøre på min plass. Han har venner og familie i sin by og jeg har venner og familie i min bygd. Han har mye han skulle gjort innen film i Trondheim og jeg har større sjanse for å lykkes som fotograf i hjembygda mi. Vi er unge i-20-årene-folk og har mye å se frem til ellers. Men jeg har hatt to jævvla flotte, trønderske år i Trondheim og nesten tre hele år sammen med gutten. Det er noen fine minner å pjåte på livs-CVen, det.Jeg har fått rullet igang litt fotobusiness her i Os, faktisk! Jeg har til nå hatt en babyfotografering (en nydelig gutt på litt over to uker) og en bryllupsfotografering. Neste helg er det nytt oppdrag og da er det en heldagsfotografering i bryllup. Kjempespennende!

Ellers, akkurat nå, nå klokka 02.16, så sitter jeg og overfører over 18000 bilder og tilleggsfiler fra daten og over på en ny, ekstern harddisk. Det er over 300 GB med filer dét. Det tar litt tid, ass. Og så midt på natta, da. Whale, nå er overføringen på 73 % - ikke lenge igjen før ZzzzZZzZzZzzzz

Foto: BrillerundCanon 5D M2 + 24-105mm

Trønderen (også kjent som 'kjæresten' eller 'Sebastian') og jeg kjøpte runde solbriller i går. Han trengte et par til en musikvideo han skal lage (han studerer Film på NKF og vil bli regissør) og jeg ville ha et par til senere photoshoots - og til meg selv. Hvor godt runde solbriller passer mitt åttekantede ansikt, er jeg ikke sikker på. But me has round glasses naouw.

En liten shoutout til Hilde (fotografietmitt) og Siv for vidunderlig respons på forrige innlegg. Ord jeg trengte å høre. Takk!

Foto: Malerisk portrett

Canon 5D M2 + 85mm

Dette er fra en serie jeg tok under egetprosjektet. Serien er inspirert av Dmitry Ageev, som tar ubeskrivelig vakre portretter.
Denne serien er det beste jeg har gjort til nå, vil jeg påstå. Mer av serien vil bli publisert i hytt og pine.

 

Foto: Indian Headdress

Canon 5D M2 + 50mm
Regine 

Hey Yaaa'll!

Dude. Det har vært hektisk. Skolelivet har i det siste handlet om fashionserie for magasinet vårt Incubo, så promo- og reklamefilm og nå fashionmagasin igjen. Vi holder på å lage et helt Incubo-magasin - ni fotografer og fem stylister. Det er siste oppgave før jul og alle satser stort. Dere skal få se resultatene når vi er ferdig rundt 15. desember. Ellers skal jeg prøve å oppdatere med de andre oppgavene vi har hatt frem til nå. Kanskje.. cough.

Bildet er fra promofilmen min, en oppgave hvor vi skulle lage en film som, vel, promoterte oss, hvilke fotografer vi er og hvordan vi jobber. Jeg satset ikke så stort at det gjorde noe og hele videoen er både uprofesjonell og ikke særlig formell. Så den tror jeg aldri kommer til å se lyset noen steder på internett.

Weeeell. Snart jul, folkens! Ho ho ho hohaha ha hadet!

Foto: Konfirmant Øy(e)stein

Canon 5D M2 + 50mm

Hihihiii, det var så gøy å ta bilder av detta snirkelet her. Fetteren min, Øystein, konfirmerte seg på lørdag og han er litt av en fyr, ass. Den beste av sitt slag! Du finner virkelig ikke mange fra 97-generasjonen nå til dags som er så redelig og godhjertet som denne kisen her.
Ønsker deg all hell og lykke - du kommer til å bli noe shvært!

Foto: Crazy eyesCanon 5D M2 + 50mm

Jeg hadde egentlig lyst å skrive "crazy eyes" i ett ord, but Google told me not to. Og innimellom.. så hører man på google.

Min eldste nevø med flere av sine Kina-leker. Leketøy jeg tror har gått dunken by now. Kina-kvalitet + hardhendte unger = kortvarig sjebne.

bloglovin

Rullebrett, part TROISCanon 5D M2 + 50mm

Siste del av freshe rullekids, som bruker de fine dagene i skateparken OG IKKE FORAN TV'EN MED SÅNN DERRE VIDEOSPILL!
Jeg dømmer ingen. Spesielt ikke meg selv.
Jeg løy. 

bloglovin

Besøkshelg

Mine foreldre kom til Trondheim for å være litt med minstedattera si, sist helg. Og det var fint. Veldig, veldig fint. Ikke minst hadde vi årets fineste vær, hvor samtlige ble godt stekt. Sammen med de fikk jeg leke litt turist, og vi besøkte flere steder som har satt Trondheim på kartet. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg tok oppimot ingen bilder. Hm, dårlig på det der altså. Vi spiste Egon-middager (ja, i flertall), loket på Munkholmen, satt i skybaren på Trondheims nye hotell og spiste Soft-is som smeltet vekk nesten før vi fikk smakt på den.

Mine foreldre hadde et vennepar som reisefølge, som også var i Trondheim for å besøke sin unge, Jarle. På laget hadde de med sin minste kid, Janne, også kjent som lillesøsteren til Jarle. Hun lurte på om hun kunne få litt studiotid, så søndagsmorgen gikk Jarle, Janne og jeg og knipset litt i studio.

Canon 5D M2 + 50mm

Helt enkelt, helt greit. Ingen hokus-pokus med lys, bakgrunn eller etterbehandling. Janne var så søt og enkel og jobbe med også. 400+ bilder på en time. GO POWERSHOOT!

Viva la Foreldre, noe(n) av det absolutt beste i livet!

 

bloglovin

Purple Coffee

Canon 5D M2 + 50mm

Et foto av Regine jeg tok da jeg holdt på med en reklameoppgave på skolen. Veldig.. grafisk. Jeg liker'e.

Jeg har blogget i tilsammen 5-6 år. Jeg kom til å tenke på det i går. Jeg tror det begynte på MSN space (ellerhvafforno') i 07-08, det fortsatte på blogspot, forså å fortsette enda litt lenger på blogspot, til jeg flyttet over til blogg.no i 2010.

Jeg hadde mye å "prate" om før. Skrev flere og lengre tekster på bloggen. Nå har jeg tatt til takke med å bare poste bilder, omtrent. Fordi jeg skjønte at folk aldri leste tekster - de så forøvrig bare på bildene og kommenterte deretter. Litt slik jeg er. Neida. Joda. Jeg leser de som virkelig interesserer meg og mine venners og bekjente bloggpjatt.

Jeg hadde som sagt mye å bable om før. Det var helt enormt, merker jeg. Hvor ble det av? Mine frustrasjoner om myggens eksistens og jentunger som brukte(bruker) speilrefleksen til én ting; ta bilde av seg selv i et skittent speil med autoinstilling. Grøss. Jeg skrev lister, småsitater, dagligdagse hendelser og jatta jatta jatta. Jeg var flink! Flink!! Men så ser jeg jo at jeg spammet flest innlegg på sommerstider - da jeg hadde tid til å skrive. Langt og lenge. Mmm, good times.

Min siste blogg før denne er den mest innholdsrike. Masse tekst. En del bilder. Tatt med alt ifra familiens kompaktkamera, til mitt første speilrefleks Canon 450D til Canon 7D'en jeg solgte nå i novemberstider - til fordel for min deilige 5D.
Flerfoldige bilder med photoshopforsøk, klaging over daglige småting og masse klissete prat om kjærligheten. Så mye kliss at kompisen min kalte meg kvalmende. Noe som fornærmet meg. Spesielt siden han var (og er) den absolutt siste personen som burde snakke om klissete oppførsel. Jeg var frekk og til tider hensynsløs i det jeg skrev. Jeg siktet som regel til den rosa bloggverdenen og ungdommene (som hadde, og fortsatt har misforstått hensikten med brunkrem, det å skape sin særegne stil og grensen mellom trendy klær og totalt slutty påkledning) på hjemstedet da jeg var i mitt kritikerhjørne. Jeg var småslem samtidig som jeg ville bli likt. Det ble til tider viktigere å være søt og snill enn å pirke på alt. Jeg byttet vel deretter, sakte men sikkert, ut aggressiv småsnakk med luftig babbel.

Men, akkja. Totalutlevering og konstant kritikk er jo ikke alltid like sjarmerende å lese, ei så bra for deg selv, kan jeg tenke meg. Men jeg savner listene! Kanskje jeg får en helt syk sommerinspo og bare sprenger bloggen med ALT mulig rart. ALT MULIG!

Ah, ord.

bloglovin

Os, du fagre

Canon 5D M2 + 50mm
Rebekka 

Nå er jeg enda en tur hjemme igjen. Denne gangen for å møte til et jobbintervju. Sommerjobb hadde vært passe fantastisk, da lånekassen ikke dekker sommerferier. Å, så trist at staten ikke dekker sommerfyll (og boplassen i Trøndelag)!

bloglovin

Amor Noir

Canon 5D M2 + 50mm

Dette bildet er tatt til en oppgave Sebastian skulle svare på. Dette er ett av fem bilder i en serie. Sebastian står bak idé, jeg har bare hjulpet å stille inn kamerainnstillinger og trykket på utløserknappen.

Såh. Skjera?

bloglovin

Red Reality

Canon 5D M2 + 50mm

Nok en gang et Rebekka-bilde. And there will be bloo... more!
Dette er også bildet jeg har valgt å ha som header nu. Liker best bilde-bilder som header, da jeg enda ikke er flink nok til å tukle frem noe specy i photoshop.

Jeg har vært på ukas andre poledancing-time og er øm mellom beina, blemmete på fingertuppene og sliten i armene. Dette er kanskje noe av det beste jeg har vært med på. Jeg har aldri vært borti gøyere trening enn styrke på stang, med en grad av sexiness - etter et par-og-tyve år med øvelse, vil jeg tro.

Kjempebjaa!!

bloglovin

Sommerlig i kaldt vann

Canon 5D M2 + 50mm

Åhåhå, det kommer minst to-tre poster til med bilder av Rebekka. Jeg ser meg vel, i ettertid, meget fornøyd med shooten, da alt lå perfekt til rette. Været, sola, stemningen, landskap tømt for andre mennesker - og Rebekka selv. Shooten var så enkel og gikk så fort, da jeg fikk så mye bra på veldig kort tid.

Jeg liker at i realiteten så var det bikkjekaldt ute. Vi frøs av oss lægghår og tær. På bildene så vises en sensommerlig stemning med varme og sol. Sol var det. Varme var inteteksisterende. Og det sier jeg.. Jeg som var innpakket i en tykk genser og et sjal. Rebekka i bare det dere ser på bildet. MODIG, jente, modig og tålerant. Det var gøy å leke Gøril Befaler så lenge det varte.

Bildene ble tatt hjemme i Os da jeg var der i påsken. Mm, hjem kjære hjem. Jeg fikk også et lite oppdrag fra Lena og Co, som står for klesbutikken LOL. Det skal dere få se litt senere.

UNTILL NEX TIME, ciao!

bloglovin

UlvenkaldtCanon 5D M2 + 50mm

For noen dager siden lusket jeg meg ut sammen med Rebekka. Vi hadde en shoot ved Ulvenvannet i et usedvanlig nydelig vær (til Vestlandet å være). Blå himmel og sol. Og veldig, veldig kaldt. Modig og lydig som hun er, gjorde hun det jeg ville. Og jeg ville ha henne ut i vannet. Ubeskrivelig kaldt. Noen nummne tær og et par eksponeringer seinere var vi ferdig og Rebekka ble pakket inn i håndkle og teppe.
Resten av bildene får dere se litt etter litt. 

Håper det var verdt det, R!

bloglovin

Frilufts-T


Canon 5D M2 + 16-35mm

Jeg har lite å formidle. Lite å vise. For tiden holder vi på med livsstilbilder, en fiktiv oppgave for en bank. Vi tar bilder av overlykkelige par som har det som plommen i egget i sitt nye hus. Fiktive smil, fiktive nye boliger. En lett og gjennomførbar reklameoppgave, men som ikke gir en så mye. Dere får vel sikkert se smått av det etterhvert.

Litt trist å spørre, ettersom jeg har gjennomsnittlig tre lesere og en-to som kommenterer (så alt for dere <3), men er det noe (nytt) dere vil se mer av? Arkivbilder, serier? Jeg har lite å dele disse dager, men vil gjerne opprettholde en viss aktivitet her.

Til da, Ciao!

bloglovin

Rullar-Trym
Canon 5D M2 + 16-35mm

Noen bilder fra den redaksjonelle portrettserien med Trym. Et  utplukk av bilder som ikke er med i serien selv. Et bilde han selv liker og et bilde jeg (en gang for alle) fikk han skarp på.

Jeg sitter for øyeblikket på skolen. Ordensvakt. Tid for meg selv der jeg faktisk for gjort noe nyttig. Lol. Så sitter jeg her og blogger.

Skulle så gjerne husket å ta med The Sims (hjertesukk) ....

Som Keiser Kuzco sier; snakkast!

bloglovin

Profiliert iscenesatt
Canon 5D M2 + 50mm

Kjendis/profiliert person. Iscenesatt portrett.

Dette er Magne. Han har Nordens største cognacsamling.

 

bloglovin

Mr. MisterCanon 7D

HÆI!
Delte to arkivbilder (mener jeg) av Henrik. Oppgaven var "Glossy portrett", gitt til oss av Bjørn Opsahl da jeg gikk på Danvik FHS.

Mobilen ringte for noen minutter siden. Et nummer jeg ikke visste hvor kom fra. Alltid like spennende/grusomt. Men det var gode nyheter. Jeg skal på jobbintervju på torsdag, hurraaa! Mer får dere ikke vite før jeg vet noe mer. Kremt.

Såh, tjah. Tror jeg også skal kaste meg på det alle 14-åringer gjør på for tiden (herregud, jeg er 20. 6 år imellom det). 40 Dagers-hva-gjør-du-hvilket-bilde-hvordan-ser-den-ut-savner-du-hvilken-mat og bla bla bla. Litt for å underholde meg selv og bloggen. Og forhåpentligvis dere lesere også.

MEN DA SNAKKES VI DA!

bloglovin

Halvt søsken, litt kjærlighet


Her er søskenparet i et gruppeportrett.

Og så ble jeg tom for ord. Hva kan jeg si? Jeg syns jeg kunne gjort det hele litt mer interessant. Et litt bedre bilde, en helt annen lyssetting. Men jeg tenkte ikke så langt da jeg sto i studio. Etterpåklokskap, altså! Hater når det skjer...

 

bloglovin

Vanilje/Kaffe


High-key og low-key oppgavene vi har hatt på skolen denne uken. Århåh, jeg liker å jobbe i studio. 

Modellene mine er ingen ringere enn halvsøskenparet Regine og Sebastian. Mine faste modelløsninger. Tror jeg må ut på gata og lokke nye folk med meg i studio før lærerne begynner å forlange nye modeller. Kom, kom! 

Harmonica Blues

 

bloglovin

Innlevert viking


Dette er bildet jeg leverte inn til første oppgaven. Bildet besto kravene og jeg fikk godkjent på oppgaven - lik alle andre, tror jeg.

Om en knapp halvtime reiser vikingen på bildet og jeg en tur hjemom Os. I morgen er det bryllup! Jeg skal ta bilder av brudeparet. Min første bryllupsshoot.. Jeg søkte likesågodt råd hos GT som ga noen knasne triks og knep om hvordan jeg skal fotografere i et bryllup.

Eeeeeeehehee.. er spent.


bloglovin

Viking-SebO' so viking.

Én av bildene tatt til den aller første innleveringsoppgaven på fagfoto. Enkel men utfordrende oppgave om blender og lukketid. Sort/hvitt, 100 % skarpe øyner, hel- eller halvfigur, høyde- eller liggende format. Ta bilde av en karakter i et miljø som beskriver personen.

Sebastian. Enkelt.

+ Følg meg

Tjohei!

Navn: Gøril
Alder: 23 år
Kommer fra: Os
Bor: Os
Interesser: Foto, venner, film, nevøer, musikk, sosialliv, pusekatten, volleyball, yoga, styrketrening, kjæresten

Kamera: Canon 5D Mark II
Studert ved: Norsk Fotofagskole


Alle bilder som er lagt ut på bloggen er tatt og eid av meg, med mindre det står noe annet. Låner du bilder skal du si ifra - du skal iallefall linke tilbake til meg (enten til denne bloggen eller til facebook-siden min). Copyright, kids.bloglovin


Design©
hits