Foto: En bisarr smakebit på hva eksamen består av

Canon 5D M2 + 24-105mm
Modell: Ida E.H.M., DP Models
Stylister: Maria Ottervik og Maria Schistad

Et bilde fra lookbookshooten vi hadde på onsdag. Bilde skal ikke ende opp med å se slik ut. Jeg.. jeg bare.. Photoshop i ti minutter og eksprimentering går over i noe litt mindre pent. Uavhengig av sprøskap - lookbooken var pretty cool. Den var fargerik og leken! Gøy, gøy, gøy

Ha en interessant fredag!

Bilderas: Marokko #2

Helt enormt med lauskatter på de gatene. Nydelig var de.

Bilderas: Marokko

 Canon 5D M2 + 50mm/24-105mm
Noen av oppgavebildene tatt på klasseturen til Marrakech, Marokko.

Foto: Situasjonsbilder i Souken

Canon 5D M2 + 25-105mm

Jeg fortsetter med mer fra Marokko. Mens jeg ellers er litt stille. Ting er.. hektisk. Egetprosjekt, hjelpe stylister med deres prosjekt, stylister hjelper oss med prosjekt, workshop med Sandra Freij, Fotofest, påskeferie, flere shoots FØR påskeferie, shoots i påskeferien, ha alt klart til 5. april. S(O)UKK.

Snakkast!

Foto: Marokko

Turleder tok bilde av oss med Per-Tore (han høyeste, bakerste) sitt kamera

Jeg rushet innom for å si hei! Vi holder på med egetprosjekt på skolen, så mye tid går til planlegging og locationscouting. Resten av tiden går til å hive seg på en sofa for å puste litt.

Bilde er fra Essouira, hvor vi var en gjeng som kjørte ATV i ørkenen. Det var helt fæntæstisk!

Ciao! 

Marokko -> NorgeCanon 5D M2 + 25-105mm
Fotofagskoleelever i action - Magnus tar bilde av en pyntet Anders - På taket til et fotogalleri i Marrakech

Hjemme. I snø. Fra sand og 20+ grader. Trist. Litt godt.

Det sitter igjen helt sinnsykt mange inntrykk etter en uke i Marokko. Fem dager i Marrakech og tre dager i Essouira. Jeg tror det som var mest spesielt, minneverdig og godt å ha med seg var kontakten vi skapte mellom selgerne i Medina'en i Marrakech (gamlebyen midt i Marrakech, hvor folk lever av gammelt, tradisjonelt arbeid, som metall- og skinnarbeid, matlaging og.. tigging, forsåvidt. En plass med folk som omtrent bare skal handle med deg).
Klassen ble delt i tre grupper som fikk i oppgave å ta bilder i metallsouken, skinnsouken eller rundtom på forskjellige matmarked. Jeg havnet i metallsouken, hvor de sveiser, banker, hamrer og lager forskjellige ting - av metall. De lager lamper, dekor, skulpturer, leker - mye, mye rart. Gruppa mi besøkte denne souken tre ganger utover tre dager og slik etablerte vi kontakt med de som arbeidet der. Noen betalte vi 20 dirham (13 kroner) for å ta bilder av de - forhandlinger, forhandlinger. Noen lever etter religionen og vil ikke bli avbildet i det heletatt, så vi måtte trå forsiktig og alltid spørre om å få lov til å ta bilder. Men slik ble det enklere å bånde med personene. Vi satt oss ofte ned og spurte de om arbeidet deres - og de som kunne engelsk, pratet tilbake. Etter at vi hadde fått lov til å luske litt frem og tilbake i de trange gatene med små, små boder, hvor de gjorde alt sitt arbeid, gikk vi og printet ut bildene vi hadde tatt. Dagen etterpå ga vi bildene til dem og det var alltid like populært! Vi fikk fri tilgang til å gå rundtom og å ta bilder slik vi ville etter det. Spesiell opplevelse. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk muligheten til å bli med på noe slikt!

Jeg har mange oppgavebilder og bilder som er tatt utenom - så det kommer til å bli småtravelt her utover. Om jeg husker det og har tid til blåggæn.

Foto: Plutselig utenlands

Canon 5D M2 + 50mm/24-105mm
Meg og noen tak i Marrakech 

HEI

Err. Jeg er i Marrakech, jeg. I Marokko. Liksom. Klassetur! Foreløpig er det pretty awesome. Det er varmt! 20 varmegrader. Sånt liker vi! Her skal vi ta dokumentarbilder av marknaden og folk der. Well. Snakkas!

O'Fagre HeimCanon 7D + Tamron 28-75mm
Arkivbilder, fra her og her, redigert på nytt

Det som er så fint med å reise og bo vekke fra Os (eller hvorenn du måtte bo) - det er å komme hjem igjen. Jeg har naglet meg fast til vennene mine og nekter å la de få fri fra meg før jeg reiser tilbake til Trondheim. Denne sommeren skal bli så fiiin!

bloglovin

Say my name and every color illuminates

Florence + The Machine - Spectrum

Musikkvideoen er laget av David LaChapelle, en... til tider sinnsyk fotograf, sett på en positiv måte. Han har tatt utallige kjendisportretter opp igjennom årene, og han har en absolutt gjenkjennelig stil. Stilen hans er pompøs, noen ganger erotisk og alltid iscenesatt. Så vær så god, han er altfor praktfull til å gå glipp av - ta en titt på siden hans her.

 

Canon 7D + Tamron 28-75mm

Enda litt flere bilder fra Retro-serien. Og, eh, det kommer flere. Bare for at jeg skal holde meg sysselsatt.

And then I took an arrow to the potato.

bloglovin

Mjød


Canon 5D M2 + 50mm

Nå har vi Reklame på skolen. Dette er et svar på reklame for drikke, og jeg valgte å satse på mjød. Vikingdrikk. Men du må jo tenke deg frem til hva bildet skal kommunisere. 

Vikinger er drikkesterke skapninger som varer festen ut. Og så er de kjempeglad i mjød.
Der. Der var forklaringen.

Reklamebildet sammen med produktbildet. Begge tatt av meg, så klart.

Vet dere (noe dere forøvrig ikke gjør), i går begynte jeg på poledancing. Åja, pole - dancing. Pole. Dancing. Altså. Det burde blitt kalt "styrke på stang - værsågod dø".
Jeg er ikke særlig mobil i dag. Sofa er mitt hjem. Blåmerker har jeg pådratt meg også. Så poledancing? Poledancing er glamorøst og sexy, så absolutt. Om du har holdt på med det i 20 år. Så da skal jeg bli sexy og sånt til jeg bikker 40.

Tjohei!

bloglovin

Iscenesatt gruppebilde


Her er resultatet av oppgaven "iscenesatt gruppebilde" vi fikk på skolen.
Etter litt småprat og idemyldring kom vi frem til at vi ville ha et crime scene-tema. Det var allerede et flittig brukt tema til tidligere oppgaver, så vi måtte gjøre en vri på det.

Toga.

Togavri ble vi enig om. Personlig syns jeg det er mer togatema og en crime scene-tvist - men ord om det. Jeg er kjempefornøyd og det mener jeg resten av gruppen er også. Vi var en god gjeng som hadde et jælla bra samarbeid. Dritchill.

Gruppa besto av Tina, Ane, Silje Alice, Jenni, Torleif, Christian, Therese  og moi.
Jeg vil anbefalle dere en titt på hver og en sin facebook/tumblr-side som er linket til navnene. Do eeet!

Det er Silje Alice som står for redigeringen.

bloglovin

50's Smile


Canon 5D M2 + 50mm

Her er Tiril ikledd et av mine bedre kjøp, vil jeg påstå. En stilfull 50-talls polkadottkjole - MED underskjørt. Girl did riiight, yo!
Redigeringen er enkel. Prøvde å rydde litt opp på det skitne underlaget og så lekte jeg meg i RGB channelen til Curves. En liten dash av retrofølelse.

Tiril kommer dere til å få se mye av her på bloggen, da fashion"serien" består av 12 bilder. Dette bilde, og bilde i det forrige innlegget, er bare smakebiter på bildene serien består av.

Og så må jeg takke dere lesere/besøkende for søte, varmende kommentarer. Dere er så flinke altså! Seks kommentarer kontra mine faste null som jeg pleide å leve med for noen måneder tilbake. Woop!

Frankly, my dear, I do give a damn.

 

bloglovin

Modelltesting


Canon 5D M2 + 50mm

Dette er hva jeg gjør på disse dager. Shoot til fashionoppgaven vi har på skolen i nuet. Modellen min er Tiril fra Trend Models her i Trondheim og det går strålende!
Dette er bare  noe utplukk av bilder som står fine for seg selv, men ikke bilder jeg skal ha med i serien. Serien består av 12 bilder som skal være vidt forskjellig. Om jeg greier det... gjenstår bare å se.

Dette er kjempegøy!

bloglovin

Retten til rot

Canon 5D M2 + 50mm/Speedlite 580

Her er bilde nummer to i blandingslysserien. En kan leke med bevegelig bakgrunn når man bruker blits. Det er kjempegøy, wee!

Nu holder jeg på å rydde rommet av egen fri vilje. "Orden" skulle vært mellomnavnet, men det forblir blankt. Jeg lar musikken suse som en slags motivasjonsteknikk, mens jeg irriterer meg over at Trondheim bestemte seg for å motta mer snø - i stedet for å kvitte seg med den centimeter tykke isen. Jeg er for en gang skyld klar til å jogge meg i bedre form, men været nekter meg turen ut. Mer Zumba og hoppetau it is. Grrrr.

La('kkje) det vara!

Hei til deg, nye følger! GLIS

bloglovin

Ambient lighting

Canon 5D M2 + 50mm/Speedlite 580

Her er det ene bildet av en "fashionserie" på to, med blandingslys. Jeg ville kombinere det med snowboard og skiklær, men greide altså ikke stylingen til det fulleste. Sett vekk ifra det, så var det kjempegøy å leke med blits i tilstedeværende lys. Så mange muligheter for å leke seg med det tekniske. Kjempespanande! Når jeg ser vekk ifra at jeg failet litt på fashiondelen av oppgaven (skulle være to forskjellige antrekk, blant annet) så er jeg relativt fornøyd.

Jeg kom forresten videre til personlig intervju og har vært å snakket med de i dag. Jeg får vite om jeg kommer videre - nok en gang - når kveldingen kommer.

Tjoho!

bloglovin

Mens vi (jeg) venter...

Jeg er stuck i Trondheim de neste to dagene. Det er ikke fælt, altså. Men nå vet jeg at det ligger en pakke og venter på meg på postkontoret hjemme i Os. Å HERREGUD, GIRA. I tillegg så  er jo selvfølgelig 7D'en solgt, så jeg er kameralens. Null snapshots n' stuff.

FORRESTEN, vi holder på å loke oss inn i ny leilighet. Oss seks. Trønderen, trønderen-skotten, trønderen-skotten-svensken, trønderen, trønderinna og jeg. I en leilighet på 220 kvm. DIGGesen. Skal så jælla snapshotte hele leiligheten som den aldri har blitt snapshotta før.

I mellomtiden, mens vijegmegmest venter (på pakke, på jul, på pinnakjøtt, på julefilmer, på julelukta, på snø), kan vi se på bildene av det siste kurset vi hadde på skolen; Still-life. 

Oppgave 1: Basice produkter. Vår alles venn, bøtta. Sterkt hatet.
(samarbeid med Mr. Meyer og Mr. Huke på disse tre bildene) 

Oppgave 2: Glass på hvit bakgrunn, glass på svart bakgrunn og glass i miljø.
Host, kremt..

Oppgave 3: Bestikk, bestikk i friform.

Oppgave 4: Produktfotografering, reklame.
Ett av flere bilder til produktserien, hvor fire produkter fra Tine Juice var modellene våre (her vising av et dekorbilde av frukt).
(Gruppearbeid, sammen med: Miss Lise, Miss Annette, Miss Drifa, Miss Ane og Miss Therese)

Oppgave 5: Still-life, frioppgave.
Sist, minst og kleinest nok - dette bildet. Vi skulle ta et bilde med (hold fast, klisjé..) mening. Og.. jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Jeg tror ikke jeg visste hva jeg holdt på med i utgangspunktet. Jeg føler dette er et bilde en 14 år gammel jente med pappas speilrefleks kunne tatt, brukt som skrivebordsbakgrunn, spammet på face og blogg og kalt det "mitt beste bilde!!".
Jeg syns det er kleint.

CIAO!

bloglovin

Bonnie & Clyde

Dette er bildet jeg leverte inn. Jeg har printet ut hele serien på fem (seks med dette) bilder og hengt de på veggen. Endelig LITT pynt på de hvite, langstrakte veggene på rommet mitt - i et hybelkollektiv - i Trondheim.
Dette bildet er printet ut på storpapir (A3) og henger for øyeblikket på skolen. Det skal flerres på veggen, det også,når jeg får det hjem.

"Det er en av to ting: de kan blande Fotofagskolen med Norges Kreative Fagskole. De er dritdårlig og vi er flink."
Awesome lærerstab som samtlige (elevene nikker seg enig) disser fotolinja på NKF i Trondheim. Håhå. Om noen mot alle odds skulle føle seg truffet, så ta det med en klype salt. Humor i verdagen, altså!

Nuvel. Jeg har lite annet å si, så vi pratast igjen en annen dag. 

 

bloglovin

Retro photoshootHer er noen av bildene fra Retroshooten jeg hadde på mandag. Innleveringsbildet spammer jeg heller i morgen. Det har jeg til og med skrevet ut på A3+ fotopapir. Ikke bare A3, men A3+ (PLUSS!). Det er ganske ... tilfredstillende å skrive ut bildene sine på print. Så får de et "liv" de også, og ikke bare digital beboelse.

Modellene er Charlotte og Sebastian. Stilen er type Bonnie and Clyde/1930-talls fashion. Slik jeg ville ha det. Jeg måtte til og med ringe til politiet i Sør-Trøndelag for å si "hei, jeg skal ha et photoshoot med pistoler på åpen gate, får jeg lov?!" Som du ser så gikk søknaden min igjennom. Takk påliti!

Det er godt å bli fornøyd med eget arbeid en gang i blant, altså.

Sååee...pang, pang?


bloglovin

Akkjah..

Hei! og sånt.

Jeg har fått meg litt sånn tumblr-greie og har da ikke postet så mye her på bloggen. I grunn har jeg ikke gjort det på tumblr heller..

--> gorilhernes.tumblr.com <--

..på grunn av at jeg misliker designet - som jeg selv prøvde å mekke litt på. Note to self: fix it! 
På tumblr blir det forøvrig bare å poste bilder, tror jeg. Det er så enkelt.

HEI og så kan du følge denne bloggen på facebook wait for eeet .... HER. Da er du ganske flott.

Ellers blir skolen bare bedre og bedre, folkene blir bare flottere og flottere og Trondheim blir bare finere og finere - og kaldere.
Skoleoppgaver i iscenesettelse, retro, fashion, postproduksjon og mye annet jobbes med omtrent hele tiden. Løyn. 50 % av tiden, really. Løyn. Litt oftere. 

Bilder jeg poster her blir også postet på tumblr, men jeg koser meg mest på blogg.no, da jeg kan rable ned flere ord på større lærret og fikse design slik jeg vil ha det.

Akkjaaah..

Oppgave "i bevegelse/fart" - lukkerteknikk.
Oppgave "fashion" 
Modell: Regine (applaus!) Oppgave "portrett i forskjellig lys og bla bla bla" i postproduksjon
Trønderen.
 

Snakkast!

 

 

bloglovin

Begynnelsen på fotofagHunden til ene læreren på Fotofagskolen.  Og navnet? Iso. Selvfølgelig. (ISO er lysfølsomhet, kamera) Han er visstnok ofte med på jobb, sier lærern. Og hva er vel mer koselig enn et pelsdyr rekende rundt i lokalet?

Skolen blir bare bedre og bedre. Foreløpig ser dagene slik ut:
Mandag: Starter klokken 12.
Tirsdag: Starter klokken 12. (jeg er gruppe 3, noe som vil si at jeg ikke trenger å møte før klokken 14.)
Onsdag: Fri
Torsdag: Starter klokken 09.
Fredag: Fri

Det er slik det ser ut, iallefall de neste fire ukene. Hei luksusliv?!

Vi begynte smått med grunnkurs i går. Enda mer terping på blender/lukker. En kan aldri det godt nok.

Nå skal jeg ut å begynne på den første innleveringsoppgaven vi har fått. Trønderen er min modell, jeg har fått tak i en øks og selv har han "80-talls"klær. Så dette blir... spennende.

Ciao.

 

bloglovin

Dette blir bra

Trondheim blir bra. Fotofagskolen blir bra. Dette blir så altfor bra.

Rommet mitt har også blitt veldig bra. Men det får dere ikke se enda. Jeg er ikke helt ferdig utpakket. Ting ligger allerede strødd på gulvet. Dag 1. Men heder og ære til mamma og pappa som har kjøpt og hamstret, bygget og satt opp. Alt dette mens jeg var på lok med faddere og lærere på skolen. Dere er helt1e! Årh, foreldre, altså! Når jeg blir stor så skal jeg bli en sånn forelder som mamma og pappa har vært for meg.

 

Inngangen til Fotofagskolen. Tatt da vi hadde mingling med lærere og 2. årselever med alkohol og pizza. Hvor ofte ser du lærerene med øl i hånden inni og utenfor skolebygget!? Æ like mæ her, æ!

 


Trine er handy. Skrur opp en hel stol..

..jeg derimot, skrur opp arkiveringsstativet mitt. Seks skruer og et skrujern. Like a boss.


I morgen er første skikkelige skoledag. Vi skal igjennom to grunnkurs, for å komme fort og enkelt i gang.
Jeg kunne holdt en hel forelesning om skolen, lærerne og systemet de har lagt tilrette for oss. Skolebygget er nytt og stort. Lærerne er en flokk jeg likte meg en gang de åpnet munnen. Vi har timeplan og kalender på nettet, satt opp på en helt unik måte som gjør det helt vanvittig enkelt å følge med. I tilleg begynner vi ikke før klokken 12 på mandager. HEI LUKSUSSKOLEHVERDAG!

Snakkes da, studenter! 

Faen, jeg skal vise dere speilet jeg har hengende på veggen. Gee, takk mamma!?

 


bloglovin

Norsk Fotofagskole

Jeg kom inn. Jeg kom inn på skolen jeg har siklet på siden før jeg begynte på Danvik.

FUCK YEEEEAH.

Så nå skal jeg bo i Trondheim de neste to årene, under samme tak som Trine og Tina. Åh, jeg gleder meg. Og jeg liker trøndere(n).

Apropos Danvik - det er slutt. Finito. Finish. Fin. End.

FFFFFUUUUU.

FANTASTISK så lenge det varte. Og USA-turen var legendarisk. Overraskende reine gater i LA, Hollywood. Hyggelige folk overalt. Varme <3 Good times. Fineste turen med de fineste folka.

Forøvrig, for å pynte innlegget, så får du porteføljebildene jeg brukte i søknaden til NFFS.

bloglovin
+ Følg meg

Tjohei!

Navn: Gøril
Alder: 23 år
Kommer fra: Os
Bor: Os
Interesser: Foto, venner, film, nevøer, musikk, sosialliv, pusekatten, volleyball, yoga, styrketrening, kjæresten

Kamera: Canon 5D Mark II
Studert ved: Norsk Fotofagskole


Alle bilder som er lagt ut på bloggen er tatt og eid av meg, med mindre det står noe annet. Låner du bilder skal du si ifra - du skal iallefall linke tilbake til meg (enten til denne bloggen eller til facebook-siden min). Copyright, kids.bloglovin


Design©
hits