Foto: HøstfargerCanon 5D M2 + 50mm

Årh, høsten ass. Dem Colours! Jeg har gjort bildene sterkere i gul og grønn kontrast, da disse fargene skinner så sterkt igjennom. Skulle ønske det var mer rødt overalt - rødfargen om høsten er noe av det vakreste.

Vi holder på med reklame/komposittkurs på skolen for tiden. Kompositt, slik vi bruker det i dette kurset, er klipping og liming - veeeeldig simpelt forklart. Vi tar bilder av landskap og lignende og bruker det som bakgrunn (en kan for eksempel ta ett bilde av et fjell, ett bilde av havet/en elv, ett bilde av en eng og så mikse disse sammen til ett realistisk bilde som skal være bakgrunn). Så, i ettertid, tar vi bilde av modellen - enten i naturlig lys eller i studio. Modellen skal til slutt klippes inn på bakgrunnsbildet og det skal se realistisk ut. En må virkelig ha tunga rett i munnen når en jobber med lyset på modellen da. Det er ikke bare-bare å klæsje en sol eller et studiolys på en person og så skal det på magisk vis stemme overens med bakgrunnsbilde. Ne-eh, det må være gjennomtenkt og lyset på modellen må stemme med lyset som er på bakgrunnbildet.
Dere får vel se sluttresultatet etterhvert. Om det blir dugbart.

Men inntil neste gang - ciao!

Foto: KornåkerCanon 5D M2 + 50mm

Mmm, kornåkrer. De ser så.. myke ut. Hadde det ikke vært økonomisk interesse og en potensiell matvare i de gule stråene, så hadde jeg rullet meg i det. Kanskje jeg hadde slått opp lavo og bodd der en hel sommer. Bakt brød av råvarene og jaktet elg. Men jeg tror jeg hadde holdt meg nær et par vanlige boliger, da jeg hater å gjøre mitt fornødne i busker og kratt. Only when drunk, I say. Ikke da en gang er det stolthet i det. Vi minimerer "det fornødne" til fjellturer og slikt.

Well, that escalated quickly. Fra åker til doturer i skogen.

God natt, venner.

Foto: Eng(l)er

Hei i natten!

Jeg har brukt den siste uken på å fotografere den siste oppgaven i arkitekturkurset; valgfritt bygg av nyere dato. Jeg valgte kulturhuset Oseana, som ligger i min egen lille hjembygd. Så jeg fikk en unnskyldning til å ta en tur hjemom til katt og familie.
Fredag morgen kjørte vi fra vest til øst. En av mine fettere, som har bursdag på min navnedag (ja, dult meg i sia og røsk meg i barten, utrolig nok har Gøril en plass på navnedagkalenderen), 3. mai, ble konfirmert i går, 8. september. Huzzaah for han!
Konfirmasjonen ble holdt på Nesøya (noen minutter utenfor Oslo) mens vi gjestet en av mine andre tanter på Elverum (ca. 2 timer utenfor Oslo) når det var sovetid.
Nu er jeg tilbake i Trondheim og skal avslutte dette månedslange og lærerike arkitekturskurset.

Canon 5D M2 + 50mm

Jeg har fått 50mm'n min tilbake fra reperasjon, skååål! Og siden tante i Elverum bor rett ved en kornåkereng, så tok jeg noen morgenminutter uti den norske jungelen av farger for å ta bilder av kornstråene. Det er slående vakkert når det er mål på mål med korneåker. Blandingen av grønt og gult så langt øye kan se, i sollys, ååh... Vi har jo ikke sånt på vestlandet, så jeg sluker inntrykkene når jeg kan.

Whale, nite-nite.

Foto: Tut-tut, Trondheim #3

 

Canon 5D M2 + 24-105mm

Siste rest av bare masse rart som ble tatt bilde av på kjøreturen fra Os -> Trondheim.

Vi er wildly bizzy på skolen for tiden, men jeg kommer tilbake til det - og annet - om litt.

Ciao!

Foto: Tut-tut, Trondheim #2 

Image and video hosting by TinyPicCanon 5D M2 + 24-105mm

Litt mer over-fjellet-bilder fra bilturen med mams.

Skolen begynte på mandag og det var fint. Fint, fordi det ikke er en skolebenk. Det er mer en forelesning jeg frivillig går på, fordi det handler om det å bli en bedre fotograf (og fordi jeg har betalt en stor andel lånte penger for å gå der ehehhehe).
Det er helt sinnsykt. Jeg studerer fagfoto - min hobby og lidenskap. Jeg sitter i et auditorium og hører på mennesker som er noen av de kuleste lærerne jeg vet om og har møtt. Vi har ingen lærebøker. Utenom forelesningene så er alt praktisk. "Leksene" er å ta de bildene vi blir bedt om å ta og levere de inn - over netter. HOW COOL IS THIS LIFE, RIGHT!?

So, school is cool.
Snakkast! 

Foto: Tut-tut, Trondheim


Canon 5D M2 + 24-105mm

Oh, haay!
Her er noen bilder for å dempe stillheten som er på bloggen nå. Bildene er tatt på turen fra Os til Trondheim, som mamma kjørte for å få meg oppigjen til skolestart. Såh her er vi... vel. Jeg aner ikke. Vi er en plass i Sogn og Fjordane, men jeg vetta faen hvor. Enten før eller etter Sogndal, så mye kan jeg gi dere. Jeg husker ikke annet om Marifjøra enn at det var der vi spiste en særs god pizza.

Bildene er lite etterbehandlet, bare litt kontraster og litt clarity ble kludret med. Kameras gjenngivelse av farger er helt formidabel - værdt alle penga bare for det, ass. Og ja, på grunn av brevannet som flyter over alt i Sogn og Fjordane, så er store deler av vann, elv og sjø turkist. So pretty!

Foto: Stoltzekleiven

Stoltzekleiven er et treningsapparat hver og enkelt kan bruke når de finner ut at "Hei! I dag skal jeg pine meg selv til døde, fordi det virker som en fantastisk idé!". Stoltzekleiven er, som Wikipedia sier, "en bratt tursti og trapp med ca. 800 trappetrinn i Bergen opp mot Sandviksfjellet". Vel, på infoskiltet sto det at det var over 900 trappetrinn, så OPPDATER DEG, WIKIPEDIA!!1

I dag gikk vi denne "stien" og biter av sjelen, kjøttet og fettet mitt ligger igjen i noen av de trappetrinnene.

Canon 5D M2 + 24-105mm
What he said ^

Image and video hosting by TinyPicAh, vakre Bergen 

Foto: Det var den dag vi gikk ut på tur...

...hvor ugress og insekt ligger på lur

Nevøen satt seg på første stopp,
Besto (min mor) hun ga til slutt opp...

...så jeg tuslet, alene, aldri så sur.Jeg skippety-hoppet langt vekk ifra hjem,
da så jeg de kubber, langt fler enn fem...

...men de dreit jeg i,
og gikk denne sti,

hvor jeg igjen møtte dem.Vel oppe på toppen i pust og pes,
står gutten og besto der det bles.

De ser utover land,
og utover strand

...mens jeg lå her, med tomatrødt fjes.

 

Nå mine venner, ikke svim
deres kommentar bør være på rim. 

Foto: Paper Forest

Canon 5D M2 + 50mm

Laos!

Sist jeg brukte kamera var i helgen da jeg fulgte utdrikningslaget til ei venninne av søstera mi. Det var søsters som stod for gjennomføring av dagen (samme dag som hun selv fylte år, hipp-huzzah!), så det ble seilflytur på bruden, dansing og musikkvideo, ballongmann som lærte oss å knyte ballonger og hagekonsert med Bone Shakers. Jeg tror gjengen var godt fornøyd (og konserten var legendarisk, woop!).

Kamera inneholder nå over 1000 filer, både videosnutter og bilder. Jeg kommer til å poste noe smått ifra dagen, men ikke så mye da dette er mer personlige bilder for bruden og selskapet. Uansett så er det ikke så spennende for folk som selv ikke var med på festlighetene.

Inntil neste gang, ciao!

Foto: Klosterbesøk #2Canon 5D M2 + 24-105mm

To fornøyde småturgåere.

Idag dere, åhåhåhå, i dag sitter jeg igjen med en tom skalle etter at hjernen ble blåst ut bakhodet. Batman var fenomenal!


I dag har jeg også sett venninna mi lide. Litt småmorro men jeg satt også med mye sympati. Tatovering er ikke bare-bare. Spesielt ikke på ribbena, kan jeg tenke meg. Kanskje jeg finner det ut en dag. Bilder kommer litt etter litt (tatoveringen var awesome!).

Og JAGGU, en følger nummer 30! Ikke hvilken som helst heller, men Karoline, som jeg selv har sneket på en stund. Hun skriver om hverdgaen sin, mote, sminke og så lager hun helt fantastisk ringpynt av neglelakk, glitter og lim(?)!

Så nå jeg glad er.
Gøril Yoda Hernes.

 

bloglovin

Foto: Klosterbesøk #1Canon 5D M2 + 24-105mm

Jeg tok med meg trønderen og besøkte et ganske så forfalt kloster. Det stammer fra 1100-tallet og er litt avsidesliggende i Os kommune. Nu, jeg mildt sagt elsker slik historie og bevis på at folk gikk akkurat her for over tusen år siden.
Det er bare småting igjen av klosteret og jeg aner ikke om det som står der er det originale fra 1100-tallet. Det er et par brønner, vegger og flere hull i bakken som rommer og former seg etter menneskevesen. Pretty cool.
Naturen rundt Lysekloster er bare helt fenomenal i sollyset. Nydelig, frodig, grønt og enormt. Store sletter, fjell, trevekst og et eldre gårdstun i nærheten. Fint, fint, fint og idyllisk. Helst i sollys.

Nåvel. Jeg har valgt å spamme FOTO i tittelen på fotopostene mine. I utgangspunktet syns jeg det er ganske tacky og dette er jo en fotoblogg, så poenget blir understrekt et par ekstra ganger. Men det virker som om FOTO appellerer til folk. Skal man markedsføre seg selv, jo da må man gjøre slikt som dette. Kleint og tacky får der bare være.

 

Såh, får jeg en følger nr. 30? bloglovin

Foto: MarkjordbærCanon 5D M2 + 50mm

Oooooog sånn gikk det med markjordbærene jeg plukket til meg selv. Med en gang jeg hadde satt meg ned for å kose meg med bærene, luktet disse smågnomene (min nevø og min kusines sønn) seg frem til skålen min.
"Hva er det du har?"
Motvillig svarte jeg lavt "...markjordbær."
Før jeg visste ordet av det var skålen ikke lenger i mine hender.
Å spørre, åh nei. Å TA, åh ja. De tar. Røsker. Stjeler. Skålen som var halvfull av markjordbær jeg hadde plukktet selv. Til meg selv. Den som finner, den vinner. Den som gjør jobben, får lønnen. Men ikke denne gangen. De fant skålen til slutt. De vant skålen til slutt.

Jeg kan være 4 år, jeg óg, om jeg vil.

Gøril, 4 år.

bloglovin

Veggen


Canon 5D M2 + 50mm

En vegg jeg har lyst å bruke til shoot, da lyset faller så fint mellom trærne, and such. Prrr ~ 

Jeg har fått trønderbesøk, så jeg er litt ubrukelig på bilde- og bloggfronten. Mannabeinet skal være i mitt selskap til tirsdag og vedlikeholde min trøndersk - så faller jeg ikke helt av lasset til jeg skal oppigjen til høsten.

Og vet du - jeg har snusket til meg nattlige premierebilletter til NANANANANANANANA BATMAN!

bloglovin

SjøskatterCanon 5D M2 + 50mm

Enda noen småskatter, denne gangen i sjøkanten. Ikke langt ifra denne plassen, så har vi en stor fjellvegg med helleristninger - innhugde tegniner fra noe jeg mener er vikingtiden.

Men nå, kjære og vakre vener, skal jeg på jobb. Kort tid etter så skal jeg på sjiiino å se Amazing Spiderman. AMMAGAD!

bloglovin

Skatter


Canon 5D M2 + 50mm

Småskatter finner man overalt. Disse bildene er fra en av mine tokter her i mitt eget nabolag - den gang sola skein. Jeg syns det er kjempestas å gå å tusle for seg selv en ettermiddag med kamera rundt halsen. Men nok idyllsnakk. Nå skal jeg spille LoL.

bloglovin

Årets siste oppgave fullført og levert

I morgen er siste skoledag og på fredag er det avsluttning og avgangsutstilling til 2. klasse fagfoto og kunstklassen. Siste oppgave har vi fått en måned på å fullføre og det har gått til locationscouting, modelleiting, frustrerte øyeblikk, fantastisk supervær, fornøyde øyeblikk, veiledning med lærer, drittvær og bokprinting. NÅH er det sommerferie om et øyeblikk.

Jeg reiser hjemover 11. juni og kommer til å være i arbeid så og si hele sommeren. Sommeren skal bli så fin, altså. Den skal inneholde;
-  slektstreff, ala Sebastian sin slekt, på østlandet
- Rock n' LoL-festival, som er med i kåringen om å bli Norges fineste festival
- massekonsumering av alkohol med Os' beste
- fotoshoots
- bading, bading og atter bading (jeg elsker å bade!)
- enda mer alkoholkonsumering
- masse bra musikk sammen med alkoholen
- familie
- så jælla mange flere fine ting

Canon 5D + 50mm
Lacationscouting ved Dragvoll, Trondheim

Åh, dere aner ikke. Jeg har slettet alt mulig av innvoll, utvoll, skjelett og faenskap på dataen. Over 15000 filer har jeg slettet i dag. Langt over 50 % av de var bildefiler. Nå er de fleste filer vel bevart på to forskjellige harddisker - for å være på den sikre siden. En pre-summer opprydning på en data som forhåpentligvis vil inneholde mange nye bilder når sommeren går mot slutten.

Snakkast, dåe!

bloglovin

Aurora Polaris


Trist nok er dette mitt første bilde av nordlyset. Ever. Stativ? Jeg skulle i utgangspunktet ikke ta bilde av lysfenomenet i det heletatt. Vi har et kaldt hus med en verandadør som ikke kan lukkes fra utsiden. Så å stå ute på verandaen å ta bilder i X antall minutter ville
a) Gjort meg til en ispinne
b) Gjort huset til en levelig fryseboks
Out of the question.

Såh, neste gang, Aurora. Neste gang..

Uh, uh, uh! Mandagsmorgen sjekket jeg pengebeholdningen min og den hadde heldigvis økt fra 97 øre til en del pengelapper. Det første jeg gjorde var å fly innpå Nelly og bestille meg noen Nia sko. I en herlig farge. TO BE CONTINUED.

 

bloglovin

SteinarCanon 5D M2 + 50mm

Noe steineri og vann jeg lot meg fascinerte av da jeg var ute på locationjakt til fashionshootet jeg skal ha kommende helg.

I dag skal jeg leke meg med blandingslys; (ekstern)blits ute i dagslys. En kan selvfølgelig bruke blits om nattestider også, men det blir ikke lik (evt. ønskelig) effekt. Jeg er helt ny på det, så det blir... jeg har lyst å si spennende, men jeg tror det egentlig kommer til å bli krevende/kavete.
Oppgaven er fashionrelatert og det skal være et litt accessories-reklamete bilde (hatt, solbriller, sko div). Jeg har valgt å bruke en snowboard-fyr jeg bor med, som skal stå å pose med snøbrettet sitt. Litt boblejakke her og litt strikkegenser der og jeg håper jeg får et verdig resultat.

Waaah! 

Stein, saks eller papir?

bloglovin

Planer

Canon 7D + Canon EF 50mm

Revyuke.

"In Drammen We Trust"

Jeg er ikke med. Ehehehe. Så jeg har chillet med noen folk i fotoklassen denne uken. Jeg har til og med startet planleggingen av en photoshoot inspirert av Burlesque the movie. Kostymene og dansingen var inspirerende, altså, ikke Aguilera med gigapupper og Cher i klær hun ikke burde gå i.

Så nå er det i grunn å finne de rette klærne på ebay (håhå), få de tilsendt og fikse location. Håper planen funker i praksis. Hyyl.

+ Følg meg

Tjohei!

Navn: Gøril
Alder: 23 år
Kommer fra: Os
Bor: Os
Interesser: Foto, venner, film, nevøer, musikk, sosialliv, pusekatten, volleyball, yoga, styrketrening, kjæresten

Kamera: Canon 5D Mark II
Studert ved: Norsk Fotofagskole


Alle bilder som er lagt ut på bloggen er tatt og eid av meg, med mindre det står noe annet. Låner du bilder skal du si ifra - du skal iallefall linke tilbake til meg (enten til denne bloggen eller til facebook-siden min). Copyright, kids.bloglovin


Design©
hits