Foto: Blå

Canon 5D M2 + 24-105mm

Enda et bilde fra egetprosjektet rundt påsketider. Ting ble ikke helt slik jeg hadde tenkt. Det skal være en liten dam, dette her, men alle vannflater i Os var fryst til is. Så hun svever over en isflekk.

Eksamen pågår fortsatt. Jeg skal ut å ta minjøportrett om en liten stund. Og da - da er jeg nesten i mål. 

Ciao!

Foto: Droplet

Canon 5D M2 + 50mm + Canon Speedlite 580EX II

Haha, et urstandard fotografbilde. Et type bilde alle med speilrefleks pleier å pryde nettsidene sine med.  Dette er mitt første dråpebilde - ever.
Det var - tro det eller ei - til en skoleoppgave. Skulle tro folk begynte å lure på hva man gjorde på Norges beste fotoskole, når elevene tar dråpebilder sitt siste halvår på skolen. For min del var det nytt - så kanskje det var en gjennomtenkt oppgave likevel. Hvem vet? Lærerne sitt hode er fylt med mye underlig, dog helt fantastiske ting.

Jeg går på en fantastisk skole.

Let the beast run a mile

Agnes Obel - BeastCanon 5D + 50mm

Herroow!
Jeg har prøvd meg litt på levitationbilder. Etterarbeidet er litt hulter-til-bulter med skygger og enkelte kanter her og der, rett og slett fordi - jeg gadd ikke pirke. Dette var første prøverunde i hagen. Og ved å ha prøvd det - så frister det å lage en serie av dette fenometet. Levitation Photography. Det tror jeg blir gøy. Forskjellige modeller, forskjellige locations. Så 1, 2, 3 GO!

bloglovin

LacesAltså.. jeg vet ikke.
Shoes. Shoes. Shoes. Oh my God, shoes!

 Jeg skal bli stram og trent og fit og sånt. Jeg har gislet Wii Fit fra en kompis, uten at han helt vet det. To år uten skikkelig trening, hvor ett av de årene ble tilbrakt på folkehøgskole, hvor to av ukene ble tilbrakt i USA. Det har ikke gått i hummer og kanari, frukt og knekkebrød, salat og treningstightser de siste årene for å si det sånn. Jeg begynner med småplukk på Wii Fit'n de siste ukene jeg har i Os, tenker jeg. Så må jeg begynne å disse på flesket i joggesko og treningsbukse. Greier jeg å booste selvtillitten min litt, så ender det kanskje til og med i Kickboxing. So help me God. Trønder-Seb har anbefalt det, og så lenge det forbrenner alle kebabene, pizzaene og sukkersnasket jeg har spist meg chubby på de siste to årene, joh, da er jeg godt fornøyd. Selvom jeg kommer til å dø en langsom-rask død under den type trening.

Men DA bærer det av stedet til Trondheim om en god uke.  

 

 

bloglovin

Det er sommer i Drammen

Sola er varm og deilig. Hadde det ikke vært for en litt kjølig vind, så hadde alt vært tilnærmet perfekt!

Jeg er øyeblikk ferdig med opptaksprøvene til tre av de fire fotoskolene jeg skal søke på. Samtidig som jeg sitter her og pusler med photoshop og motivasjonssøknad, venter jeg spent på filmfolkene som kommer hjem til Danvik etter to dager i Lillehammer. De har vært på noe greier med Amandus - tror jeg. Uansett, når de kommer tilbake så skal det kosast med voksenbrus. En ypperlig avslutning på skolen før påskeferien begynner. En påskeferie jeg godt kunne vært foruten. Jeg vil være her i Drammen på Danvik i dette været med de fineste. Det er jo så kort tid igjen heeer. Dusteferie.

Canon 7D + Tamron 28-75mm

Det er mindre enn to uker til Danvik reiser til USA. Iiiiih!

Kunstfotografi

Denne uken har vi hatt med kunstfotograf Rune Guneriussen å gjøre. Utrolig spennende. Han ga oss oppgaven ... wait for iiiiiit ...

Utvikling med substans

Jaaaaaa. Som alle andre i klassen satt jeg som et spørsmålstegn og lurte på hvordan i heeelvete jeg skulle løse mysteriet/oppgaven. Så jeg gjorde det eneste fornuftige jeg kunne finne på - jeg spurte forfatterne om råd.

Jannepannekakepusen kom ganske raskt med "Utvikling fra mann til kvinne". Aaaand I liked it! Jeg begynte å bygge videre på ideen, og voilà! Resultat;


Joda. Jeg kan jo smøre på meningen med bildet, da. Bla bla bla, mange menn har med tiden blitt mindre menn og mer.. femi. De jakter ikke på svin lenger, for å si det sånn. Gladiatorens tid er over og harem er noe du ikke finner så veldig mange plasser..

Poenget spør du? Nei altsåå...

Damene da. DET STERKE KJØNN. Sånn for å være objektiv. Kvinnene har blitt sterkere, vrengt av seg forkle og husmorrollen for å jakte på toppstillinger i arbeidslivet. De er ikke lenger jomfruer i nød som trenger en Herkules som kommer til unnsetning hver gang de havner i knipe. Jentene tar opp sin egen kamp.

Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla.

The end.

Erik Asla, Herb Ritts og aldring

Fredag 15. oktober fikk fotoklassen på Danvik folkehøgskole besøk av selveste Erik Asla. Han er opprinnelig fra Drammen, men begynte tidlig å flytte på seg rundtom i Europa. Til slutt havnet han i USA med selveste Herb Ritts. Etter hardt arbeid ble ble han hovedassistenten til Herb. Bare 50 år gammel døde Herb av lungebetennelse (som en følge av svakt immunsystem på grunn av AIDS) i 2002.

Etter dette startet Erik Asla for seg selv og har samarbeidet med blant andre Madonna, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow mer fler.

Før Erik besøkte klassen vår ga han oss en oppgave. "Kunsten å se". Vi skulle se motiver i alt vi så og ta et bilde av hverdagslige ting på en ny måte.

Mitt bidrag ble dette her;

Vet du hva han sa!? Og johoda, jeg tar meg friheten til å skryte, for det var jo Erik God Damn Asla som sa dette. Han sa jeg burde være stolt. Det var ytterst få eller ingen andre som fikk den tilbakemeldingen. Jeg trengte faktisk ikke beskjære det engang (og det var veldig mange som fikk beskjeden om å beskjære bildet sitt for at det skulle bli bedre)! Men det var så vidt jeg slapp unna den "nådeløse" beskjæringskritikken hans.

HÅH, det var så utrOOOOOlig gøy å møte han. Erik er jordnær, ydmyk og hyggelig. Han er fortsatt litt "norsk" selvom han har bodd mange år i USA (og vi vet jo alle hvordan amerikanere er, heehehehehee, tror jeg). Jeg sa til han at jeg likte ydmykheten hans og at han var såpass jordnær. Han svarte med at han likte sitt eget arbeid men at det alltid er noen andre som er bedre enn en selv.

Herrrrrrrrrrlige menneske.

Erik AslaHerb Ritts

Om du er fotointeressert så anbefaler jeg dere å gå inn å se på hjemmesidene deres å loke litt rundtom. DO EEET.

ERIK ASLA | HERB RITTS

Aldring;
JEG BLE 19 ÅR, LØRDAG 16. OKTOBER! Yay meee!

+ Følg meg

Tjohei!

Navn: Gøril
Alder: 23 år
Kommer fra: Os
Bor: Os
Interesser: Foto, venner, film, nevøer, musikk, sosialliv, pusekatten, volleyball, yoga, styrketrening, kjæresten

Kamera: Canon 5D Mark II
Studert ved: Norsk Fotofagskole


Alle bilder som er lagt ut på bloggen er tatt og eid av meg, med mindre det står noe annet. Låner du bilder skal du si ifra - du skal iallefall linke tilbake til meg (enten til denne bloggen eller til facebook-siden min). Copyright, kids.bloglovin


Design©
hits