Ojda 2014...

Denne bloggen fikk ikke sett snurten av 2014, den. Og så har det skjedd så mye. Jeg vet ikke om jeg skal ramse opp alt i ett innlegg, eller spre ting litt her og litt der i flere innlegg.

Jeg skal heller begynne litt rolig og berike dere med et selvportrett (som er tatt i desember 2014, hurra!) og så får vi se hva jeg kommer til å dele utover. Så langt noen følger med på meg da.. men, kjenner jeg meg rett, så kan jeg alltids blogge i stillhet også. Akkjah.
Er det noen som følger med på bloglovin´ lenger?

Hei "bloggåret" 2015!

Retusj

Jeg er ytterst i nybegynnerfasen av skikkelig facy-pancy beautyredigering. Det er ypperlig tidsfordriv og kjempekjekt å se forskjellen på før og etter retusjen.

Image and video hosting by TinyPicCanon 7D + Tanrom 28-75mm

Foto/sminke/hår: Trine Borgen
Los Modellitos: Moi

Oooog så er det første gang jeg lager lignende animasjon i photoshop, eeehehe. GIF-filer, ass.

Men spennende? Joda!

 

Vil si takk og tjohei! til de tre nye, søte følgerne. Awesomeness!

bloglovin

Fotologo

 

Ehehe. Jeg tegnet likesågodt en logo til bildene mine i Adobe Illustrator-timene i går. GH (for Gøril Hernes, shjæff) Photography.

Nå vil jeg understreke at "Photography" betyr, som alle engelskforstående og snakkende personer vet, fotografi. Enda et utrop jeg vil understreke er at jeg er ingen fotograf (da'h). Fotograf er noe jeg har lyst å bli. Jeg syns det er litt for mange (bloggere blant annet) som tar til seg tittelen fotograf noen stunder for tidlig. Etter min mening skal det litt mer til enn et proft kamera og to års erfaring ute i bushen rundt ditt eget hus.

Ideen om å bli fotograf har jeg ruget på siden 10. klasse. Min søster hadde et speilreflekskamera hun lot meg låne (TAKK, SNILLE DU <3), så jeg var så og si frelst fra det øyeblikket. Kompaktkamera og mobilkamera ble flittig brukt frem til min første speilrefleks, Canon 450D, som jeg kjøpte selv i desember 2008.

På to år med flittig fotografering er det ikke rakettforsking å se at jeg har en laaa-haaaaaang veg å gå for å bli en suksessfull fotograf, noe jeg håper å bli. Ihvertfall interessant for folk flest, da.

Heldigvis for meg så går jeg på fotolinja på en ypperlig folkehøgskole. Innen fototeknikk og kreativitet er jeg for det mest selvlært. På bare en halvannen måned har jeg lært mye brukanes her på Danvik.

Planene fremover vil bli å søke på Norsk Fotografskole i Trondheim og etter det kanskje ta en bachelor i utlandet.

ANYCOW, tilbake til logoen. Den vil se noenlunde slik ut på bilder;

Canon 7D + Canon EF 50mm

Her har jeg brukt retroredigeringen Rina tipset om. Du kan finne det her

Ciao!

"Jeg hater naturfoto"

Kunstner og fotograf Rune Guneriussen holdt foredrag på skolen vår i dag. Han er 33 år og har fotografert i 16 år. Rune er en veldig fascinerende person, flink til å snakke til publikum og han har en veldig særegen stil i bildene sine. Tidligere var han også lærer på Danvik og det er synd han ikke er det lenger. Tror han hadde vært en stor inspirasjon.Han har mye de samme meningene om naturfoto som jeg (som tittelen antyder til). Jeg syns naturfoto er gørrkjedelig. Rune kalte det for "oppgulp". Det er for det meste det samme som går igjen. Men det finnes jo selvfølgelig dyktige folk som tar helt utrolige bilder av naturen.


Det virket som om han får solgt utrolig mye av kunsten sin. Han lager fem eksemplarer av bildene han vil selge og kan få alt fra 12-13000 kroner til 110.000 kroner.

Rune har hatt, slik jeg forstod, en del utstillinger. Han skal snart ha enda en, i Paris.

En av bildene som har solgt mest, om jeg husker riktig.


Alle bilder tatt av Rune Guneriussen, besøk hans nettside her.
Om du er interessert i bilder som har noe mer ved seg enn det mange av oss håpefulle amatører noen gang vil klare å få til - besøk siden hans. Kreativiteten er helt utrolig.
+ Følg meg

Tjohei!

Navn: Gøril
Alder: 23 år
Kommer fra: Os
Bor: Os
Interesser: Foto, venner, film, nevøer, musikk, sosialliv, pusekatten, volleyball, yoga, styrketrening, kjæresten

Kamera: Canon 5D Mark II
Studert ved: Norsk Fotofagskole


Alle bilder som er lagt ut på bloggen er tatt og eid av meg, med mindre det står noe annet. Låner du bilder skal du si ifra - du skal iallefall linke tilbake til meg (enten til denne bloggen eller til facebook-siden min). Copyright, kids.bloglovin


Design©
hits