Fotograf Gøril Hernes

Tidlig begynte jeg å si at jeg var for dum for realfagyrker og lignene. Jeg er ikke matematisk intelligent og ser ikke en fremtid innen økonomi, ingeniør-i og andre yrker som inneholder en mengde tall, fysikk, biologi og kjemi. Kreativitet var derimot en litt lettere gate som falt mer i smak for meg. Jeg fant plutselig kamera og bilder interessant i 14-15 årsalderen og etter at søsteren min skaffet seg et speilrefleks på den tiden... så skjønte jeg etterhvert at interessen ble lidenskapen. Pøsh, for et ordbrukJeg skal ikke bare fortsette å skrive en Nicholas Sparks-bok?

Jeg har fullført to-årig fagfotografutdannelse ved Norsk Fotofagskole. Jeg er nå utdannet fotograf. Jeg kan slutte med "Gøril Hernes Photography" og med litt god samvittighet ta tittelen "Fotograf Gøril Hernes" på bilder, visittkort, hjemmesider og diverse. Jeg er ikke en 14 år gammel jente med et speilreflekskamera jeg har hatt i to år og en blogg jeg poster bildene på som (etter min mening, litt urettferdig) kaller seg selv fotograf. Jeg er nå ferdigutdannet fotograf.

Fotograf er ingen yrkesbeskyttet tittel. Hvem som helst kan kjøpe seg et mer enn godt nok kamera til en billig penge og ta så mange bilder de bare orker. Og når som helst kan de også kalle seg fotograf. Kanskje jeg bare skal begynne å sy mine egne sår og kalle meg lege. Jeg kan tattovere folk her på flekken og kalle med tattovør. Eventuelt kan jeg springe innom et filmsett, begynne å peke på hva folk skal gjøre og hvordan ting skal filmes og kalle meg selv regissør. For å sette ting litt på spissen.
Det kan være at det er litt enklere å bli god til å ta bilder enn å mestre enkelte andre yrkesgrupper. Men det tar tid. Akkurat som at en tattovør må tegne og male mye og lenge for å bli god. Regissører studerer ofte filmvitenskap og annet for å vinne kunnskap til sin yrkesdrøm. Det tar tid og øvelser for å mestre noe. Men det vet vi allerede.

I tillegg til mine to år på Norsk Fotofagskole, så gikk jeg ett år på Danvik Folkehøgskole hvor jeg også studerte foto. Studerte og studerte, skole og skole. Folkehøgskole er et spesielt år og jeg må selv si at det ikke var helut intens fokus på linja folk hadde valgt. Men hadde det ikke vært for året med foto på Danvik (hvor jeg lærte utrolig mye på kort tid), så hadde jeg nok ikke kommet inn på Norsk Fotofagskole heller. Og da hadde jeg ikke vært hvor jeg er i dag.

Jeg kjøpte mitt første speilrefleks da jeg var 16 og til den dag i dag har jeg brukt flere hundretusener på fotoskole(r). Jeg vil bli fotograf. Jeg er fotograf.

Fra utdanningen har jeg fått kompetanse, lært mye om mange forskjellige sjangrer, funnet litt ut av hva jeg liker å gjøre som fotograf og mye mer. Men jeg mangler fortsatt en haug med erfaring. Så nå skal jeg ut å skaffe meg det hos personer, kunder, jobbmarked og mer.

 

Bilder fra Photoboothen vi hadde på avgangsutstillingen/vår skoleavslutning

Fotograf Gøril Hernes


  2 kommentarer

Postet av: Fotografietmitt
Først, gratulerer!

Du er en fotograf. Du er vel så og si den eneste fotobloggen som jeg leser som er skrevet av en fotograf. Selv om jeg har sett mange steder at folk skriver at de er fotograf. De burde lese dette innlegget!

Gratulerer massemasse med å ha fullført fotografutdanningen! Elsker bildene dine, og gleder meg til å se mer fremover!
Postet av: Siv
ÆÆÆÆÆÆH, DEIIILIIIG å lese, Gøriiiil! Gratulerer så mye (og for å peise på med skikkelig blogg.no-kommentar: for en NYDELIG kjole - den kler deg så fint, søtaaa! <3)

Legg igjen en beskjed etter pipetonen...BOOM!:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

+ Følg meg


Tjohei!

Navn: Gøril
Alder: 23 år
Kommer fra: Os
Bor: Os
Interesser: Foto, venner, film, nevøer, musikk, sosialliv, pusekatten, volleyball, yoga, styrketrening, kjæreste

Kamera: Canon 5D Mark II
Studert ved: Norsk Fotofagskole


Alle bilder som er lagt ut på bloggen er tatt og eid av meg, med mindre det står noe annet. Låner du bilder skal du si ifra - du skal iallefall linke tilbake til meg (enten til denne bloggen eller til facebook-siden min). Copyright, kids.bloglovin


Design©
hits