Marokko -> NorgeCanon 5D M2 + 25-105mm
Fotofagskoleelever i action - Magnus tar bilde av en pyntet Anders - På taket til et fotogalleri i Marrakech

Hjemme. I snø. Fra sand og 20+ grader. Trist. Litt godt.

Det sitter igjen helt sinnsykt mange inntrykk etter en uke i Marokko. Fem dager i Marrakech og tre dager i Essouira. Jeg tror det som var mest spesielt, minneverdig og godt å ha med seg var kontakten vi skapte mellom selgerne i Medina'en i Marrakech (gamlebyen midt i Marrakech, hvor folk lever av gammelt, tradisjonelt arbeid, som metall- og skinnarbeid, matlaging og.. tigging, forsåvidt. En plass med folk som omtrent bare skal handle med deg).
Klassen ble delt i tre grupper som fikk i oppgave å ta bilder i metallsouken, skinnsouken eller rundtom på forskjellige matmarked. Jeg havnet i metallsouken, hvor de sveiser, banker, hamrer og lager forskjellige ting - av metall. De lager lamper, dekor, skulpturer, leker - mye, mye rart. Gruppa mi besøkte denne souken tre ganger utover tre dager og slik etablerte vi kontakt med de som arbeidet der. Noen betalte vi 20 dirham (13 kroner) for å ta bilder av de - forhandlinger, forhandlinger. Noen lever etter religionen og vil ikke bli avbildet i det heletatt, så vi måtte trå forsiktig og alltid spørre om å få lov til å ta bilder. Men slik ble det enklere å bånde med personene. Vi satt oss ofte ned og spurte de om arbeidet deres - og de som kunne engelsk, pratet tilbake. Etter at vi hadde fått lov til å luske litt frem og tilbake i de trange gatene med små, små boder, hvor de gjorde alt sitt arbeid, gikk vi og printet ut bildene vi hadde tatt. Dagen etterpå ga vi bildene til dem og det var alltid like populært! Vi fikk fri tilgang til å gå rundtom og å ta bilder slik vi ville etter det. Spesiell opplevelse. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk muligheten til å bli med på noe slikt!

Jeg har mange oppgavebilder og bilder som er tatt utenom - så det kommer til å bli småtravelt her utover. Om jeg husker det og har tid til blåggæn.


  3 kommentarer

Postet av: sarai94
Ohh, så utrolig spennende, kunnskapsrikt og interessant :D Virket som en super opplevelse å ha med seg videre :)

Håper du viser noen flere bilder av denne turen på bloggæen ;)

xx Siri
17.02.2013
URL: http://sarai94.blogg.no
Postet av: Chrilo
Det hørtes utrolig spennende ut! Og så utrolig fint det må være å kunne ta bilder og gi de til personene etterpå.

Jeg håper vi får se bildene du har tatt og håper du har litt tid til bloggen. (:
19.02.2013
URL: http://thejedipath.blogg.no
Postet av: Siv
Man lærer jo så mye etter et sånn "sammenstøt" også!

Legg igjen en beskjed etter pipetonen...BOOM!:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

+ Følg meg


Tjohei!

Navn: Gøril
Alder: 23 år
Kommer fra: Os
Bor: Os
Interesser: Foto, venner, film, nevøer, musikk, sosialliv, pusekatten, volleyball, yoga, styrketrening, kjæreste

Kamera: Canon 5D Mark II
Studert ved: Norsk Fotofagskole


Alle bilder som er lagt ut på bloggen er tatt og eid av meg, med mindre det står noe annet. Låner du bilder skal du si ifra - du skal iallefall linke tilbake til meg (enten til denne bloggen eller til facebook-siden min). Copyright, kids.bloglovin


Design©
hits